"Fans New York Red Bulls zijn dol op Kljestan"

DONDERDAG, 18 JUNI 2015, 16:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tijdens de winterstop ruilde Sacha Kljestan Anderlecht voor New York Red Bulls in zijn thuisland. De transfer werd voor zowel Kljestan als Red Bulls een schot in de roos. "Kljestan heeft een erg groot aandeel in de goede seizoensstart van Red Bulls", vindt analist Matthew Pavlich.

"Sacha is één van de sleutelspelers van het team. Samen met Dax McCarty vormt hij een ijzersterk duo op het middenveld", aldus Pavlich, die werkt voor Opta Sports. Volgens Pavlich speelt de ervaring die Kljestan bij Anderlecht opdeed hierin een grote rol. "Vroeger had hij al veel talent, maar hij werkte niet altijd even hard. Nu wel. Door de Champions League leerde hij ook sneller spelen."

De Amerikaanse competitie is intussen dertien speeldagen ver en Kljestan miste nog maar vier minuten. Hij scoorde ook al twee keer. "De fans zijn dol op hem", gaat Pavlich verder. "Hij werkt erg hard, zowel op aanvallend als op verdedigend vlak. Hij ontpopte zich meteen tot de leider die het team nodig had op en naast het veld. Bovendien is hij een echte gentleman, sympathiek en grappig."

Kljestan keerde naar de Verenigde Staten terug in de hoop opnieuw international te worden. Pavlich deelt die hoop. "Wat mij betreft, mag hij snel weer basisspeler worden bij de nationale ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.