Verhaeghe uit weer kritiek op "Anderlecht-stadion"

ZONDAG, 21 JUNI 2015, 15:12 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Eurostadion zal enkel de thuishaven van RSC Anderlecht worden, niet van de Rode Duivels, althans zo beweert Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Nog volgens Verhaeghe zorgt de steun van de Brusselse overheden aan het project voor competitievervalsing.

Volgens Verhaeghe, die zondagochtend te gast was in het praatprogramma 'De Zevende Dag' op Één, kan er een onderzoek van de Belgische en Europese mededingingsautoriteiten komen naar wat hij de concurrentievervalsing noemt die zou ontstaan door de overheidssteun voor het stadionproject. Vergelijkingen met de steun die onder andere Club Brugge kreeg voor de modernisering van zijn stadion ten tijde van Euro 2000, wuifde hij weg: "Dat waren andere tijden en andere zeden, de wetgeving is ondertussen veranderd."

Verhaeghe is er ook van overtuigd dat het Eurostadion, waar paars-wit vanaf 1 juli 2019 zijn intrek zal nemen, niét de thuishaven van de Rode Duivels zal worden. Volgens hem bestaat daarover immers geen enkele consensus binnen de Voetbalbond, en zullen de Duivels hun interlands na de afbraak van het Koning Boudewijnstadion afwisselend in verschillende Belgische clubstadions gaan afwerken.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.