"Budget naar 80 miljoen euro dankzij Eurostadion"

MAANDAG, 22 JUNI 2015, 09:06 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht zal in het Eurostadion voor 40.000 tot 45.000 toeschouwers kunnen spelen en zijn budget doen stijgen tot 80 miljoen euro. Dat stelt sporteconoom Trudo Dejonghe van de K.U. Leuven.

Dejonghe maakt vandaag in Het Nieuwsblad een analyse van de financiële mogelijkheden die het nieuwe stadion zal bieden. Een gemiddeld toeschouwersaantal van 40.000 tot 45.000 - eerder ook al genoemd door Anderlecht zelf - noemt hij realistisch. "Behalve OHL zijn er geen andere eersteklassers in de buurt rond Brussel. Een goed ontsloten nieuw stadion zal Anderlecht toelaten zijn huidige toeschouwersaantallen te verdubbelen."

Nog volgens Dejonghe zal Anderlecht zijn huidige budget van ongeveer 45 miljoen euro kunnen optrekken naar 80 miljoen, dankzij de extra toeschouwers en de bijkomende commerciële mogelijkheden die het stadion biedt. Zo zou paars-wit budgettair opnieuw aansluiten bij de Europese subtop.

Tegenover die forse budgetstijging staat een jaarlijkse huurprijs van -naargelang de bron- acht tot tien miljoen euro. Het exacte bedrag is (nog) niet bekendgemaakt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.