"Voetbal komt op de eerste, tweede en derde plaats."

MAANDAG, 22 JUNI 2015, 16:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Aleksandar Mitrovic geniet van een deugdoende vakantie in Cyprus, terwijl in België de geruchten rond zijn transfer alsmaar hardnekkiger worden. Zijn ouders stemden toe met een exclusief interview in Het Laatste Nieuws, alles was bespreekbaar, behalve....de transferperikelen.

Uit het gesprek met het gezin Mitrovic blijkt dat Aleksandar Mitrovic contstant bezig is met zijn sport: "Cristina, zijn vriendin, is niet het belangrijkste in zijn leven. Op de eerste plaats: voetbal, op de tweede plaats: voetbal. De derde ? Voetbal", aldus mama Mitrovic, Natasa Petrovic.

Anderlecht doet alles om ons gelukkig te voelen

Het hele gezin verhuisde indertijd mee met Aleksandar naar België, toch wel een hele stap: "Alles is fenomenaal geregeld hier. Anderlecht doet er alles aan om ons gelukkig te doen voelen. Dat appreciëren we enorm", aldus Natasa. 

Besnik Hasi is belangrijk voor Mitrovic

Besnik Hasi heeft altijd veel vertrouwen gehad in Aleksandar Mitrovic, dat bevestigd ook de papa van Mitrovic, Ivica Mitrovic.
​"Ik heb vrijdag met Besnik gesproken", begint papa Mitrovic, "Hij weet dat Aleksandar een emotionele gast is. Daarom stond Besnik altijd klaar om mijn zoon op te vangen als het slecht ging, als hij kritiek kreeg van pers en publiek. Op zulke momenten gaat de trainer naar hem om hem gerust te stellen. Mijn zoon is hem daar enorm dankbaar voor. Dat is ook de reden waarom hij zo vaak uitbundig op Besnik springt na een goal. Hij wil zijn blijdschap graag delen met een persoon die belangrijk voor hem is geweest."

Niet enkel geld is belangrijk 

"Ook met meneer Van Holsbeeck hebben we een zeer positief contact. Als er een probleem is, lost hij dat meteen op. Ook in deze periode hebben we veel aan hem. Van Holsbeeck denkt niet alleen aan het geld dat hij kan verdienen voor de club, hij vindt ook de wensen van de speler belangrijk. Dat appreciëren we zeer", aldus Ivica. 

Benfica

Onvermijdelijk komt toch het onderwerp transfer naar boven. Welk doel heeft Aleksandar Mitrovic voor ogen?
"Dat is moeilijk te zeggen. Laat ons het erop houden dat we een carrièreplan voor ogen hebben. Hij moet elk jaar beter worden. Maar om nu te zeggen dat hij bij club A of club B moet spelen, dat niet."

Maar de speler zelf heeft wel een voorkeur: "Zijn voorkeur gaat uit naar Benfica. Aleksandar houdt van die club. In het stadion van Benfica zitten elke thuismatch 60.000 fans En geen enkele club heeft meer socio's. Zelfs Manchester United of Real niet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.