"Vertrek Sporting is drama voor Anderlecht"

MAANDAG, 22 JUNI 2015, 20:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In Anderlecht wordt ontgoocheld gereageerd op het nieuws dat paars-wit over vier jaar naar de Heizel verhuisd. Meerderheid en oppositie blijven verdwaasd achter. "Sporting is een onvervangbaar gegeven in onze gemeente", zo klinkt het. Ook voor de vele cafés is dit een schok.

Oppositielid Walter Vandenbossche (CD&V) spreekt bij Brussel Nieuws straffe taal: “Dit is een drama voor de gemeente. Er wordt hier diep gekerfd in onze culturele identiteit. Anderlecht is de gemeente, de gemeente is voetbal. Sporting is een onvervangbaar gegeven in onze gemeente.”
 
Cafés bedreigd
 
Vandenbossche is vooral ontgoocheld in het clubbestuur. “Dit is niet erg dankbaar ten aanzien van al wat we in het verleden gedaan hebben. Bedrijfsmatig kan je verklaren wat nu gebeurt, maar nu dreigen er honderden kleine bedrijfjes over kop te gaan.”
 
Die kleine bedrijfjes zijn onder meer de vele tientallen cafés rond het stadion. “Het is schandalig”, vindt Pascal van café Fairplay. “Er zijn hier zelfs zaken die enkel openen als het voetbal is. Veel zaken gaan hier veel last van ondervinden. Maar we kunnen er niets aan doen.”
 
Verkoop grond
 
Ook burgemeester Eric Thomas (PS) betreurt het vertrek van de voetbalclub. “We zullen nu in gesprek gaan met de club en het gewest om te kijken wat de toekomst brengt voor het Constant Vanden Stock-stadion. We wensen dat daar sportieve activiteiten kunnen blijven.”
 
Het is momenteel nog onduidelijk wat er gebeurt met het huidige stadion. De gronden zijn eigendom van de club en worden dus waarschijnlijk verkocht. De gemeente is geen kandidaat. “Daar hebben wij geen geld voor”, aldus Thomas.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.