Doorgelicht: de paars-witte doelmannen

DINSDAG, 23 JUNI 2015, 02:51 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In afwachting van de top tien van jullie favoriete zomertransfers, hebben we het deze week positie per positie over de spelers die Anderlecht al of nog heeft. Vandaag: de doelmannen.

Voor Silvio Proto was het seizoen 2014-2015 een tegenvaller. De sterke voorgaande seizoenen leverden hem echter een hele boel krediet op. 
Tenzij hij zotte dingen doet tijdens de voorbereiding, begint Proto wellicht als basisspeler aan het nieuwe seizoen.

Voor Davy Roef was het afgelopen seizoen dan weer dat van de doorbraak. Zes wedstrijden, zes degelijke tot (zeer) goede prestaties. Roef bewees al een waardige stand-in te zijn en het zou ons niet verbazen als hij volgend seizoen bewijst dat hij meer waard is dan een plek op de bank.

Nicaise Kudimbana ruilt Anderlecht voor Antwerp. Thomas Kaminski zou na een sterk seizoen op uitleenbasis bij Anorthosis Famagusta dan weer graag terugkeren naar Anderlecht.Het probleem is dat de Poolse Belg het lastig heeft met het bankzittersstatuut, laat staan met een eventuele plek als derde keeper.

Proto, Roef en Kaminski zijn stuk voor stuk goede doelmannen en daar schuilt net het probleem. Met dit trio september ingaan, lijkt vragen om problemen. Anderlecht zal een keuze moeten maken. ofwel verkoopt het Proto, ofwel leent het Roef of Kaminski uit.

Liam Bossin wordt in dat geval derde keeper. De hypergetalenteerde Mile Svilar wordt eind augustus zestien en kan dan de vierde doelwachter in de hiërarchie worden. Ook zonder officieel tot de A-kern te behoren.

Conclusie:

Anderlecht moet deze zomer absoluut geen extra keeper halen, maar voor iemand van de ‘grote drie’ moet een –al dan niet tijdelijke- oplossing gevonden worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.