Doorgelicht: de paars-witte rechtsachters

DINSDAG, 23 JUNI 2015, 21:05 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In afwachting van de top tien van jullie favoriete zomertransfers, hebben we het deze week positie per positie over de spelers die Anderlecht al of nog heeft. Vandaag: de rechtsachters.

Anthony Vanden Borre en Maxime Colin wisselden elkaar dit seizoen af op de rechtsachter. Vanden Borre miste de seizoenstart door een kuitbeenbreuk die hij op het WK opliep. Hoewel hij toch nog 29 wedstrijden speelde, bereikte hij zijn vorm van het seizoen 2013-2014 op geen enkel moment.

Maxime Colin werd eind augustus 2014 binnengehaald. Hij speelde 27 wedstrijden zonder één dramatische of één geweldige wedstrijd te spelen. Colin lijkt voorlopig net te kort te komen voor Anderlecht.

De derde optie op de rechtsachter was Andy Najar. Die deed het zeer behoorlijk, maar werd meestal snel weer een rij vooruit geschoven, bij gebrek aan alternatief op de rechtsbuiten.

Anderlecht lijkt Maxime Colin te willen dumpen en te vervangen door Hamari Traoré van Lierse. Het is echter afwachten of die beter is dan Colin. Vanden Borre wordt dan weer geciteerd bij Fenerbache en Andy Najar zou zich op de Gold Cup wel eens in de spotlights kunnen spelen.

Guillaume Gillet is dan weer terug na een uitleenbeurt aan Bastia, maar lijkt deze zomer opnieuw te vertrekken.

Conclusie

Het is op dit moment moeilijk in te schatten welke rechtsachter Anderlecht deze zomer verlaat. Colin dumpen voor Traoré en daar nog een pak geld bovenop gooien lijkt ons niet verstandig

Vanden Borre was top in de aanloop naar het WK en dramatisch in 2015. Anthony heeft doelen nodig om zich te kunnen opladen. In 2016 is er een EK… Het zou ons niet verbazen als we dit jaar opnieuw de échte Vanden Borre zien.

Een rechtsachter binnenhalen lijkt ons deze zomer dan ook geen goed idee. Er zijn voldoende andere posities waar wél versterking nodig is. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.