Doorgelicht: de paars-witte centrale verdedigers

VRIJDAG, 26 JUNI 2015, 15:59 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In afwachting van de top tien van jullie favoriete zomertransfers, hebben we het deze week positie per positie over de spelers die Anderlecht al of nog heeft. Vandaag: de centrale verdedigers.

Rechts

Ondanks het vertrek van de geflopte Rolando, heeft Anderlecht nog drie opties op de rechterkant. Chancel Mbemba, Michael Heylen en Nathan De Medina. Mbemba lijkt echter op weg naar de uitgang.

Heylen deed het niet slecht wanneer hij zijn kans kreeg, maar een basisplek lijkt toch nog wat hoog gegrepen. De zeventienjarige De Medina werd deze zomer toegevoegd aan de A-kern, maar zal uiteraard niet meteen in de basis gedropt worden.

​Anderlecht moet dus op zoek naar een vervanger voor Mbemba. Liefst eentje die kopkracht combineert met voldoende snelheid om de tragere Olivier Deschacht of Bram Nuytinck te assisteren.

Links

Ook op links heeft Anderlecht drie opties. Deschacht, Nuytinck en Hervé Matthys. Die laatste speelde zich in de belangstelling van Verona en Benfica. Matthys toonde in de Uefa Youth League dat hij over een formidabele (cross)pass beschikt. De paars-witte huisstijl indachtig is hij de gedroomde opvolger van Olivier Deschacht en zou het doodzonde zijn om hem te verkopen.  

Blijft over: Bram Nuytinck. Na een rotseizoen staat de Nederlander scherper dan ooit en gaat hij vol voor een basisplaats. Matthys een jaartje uitlenen om hem voor te bereiden op het grote werk is misschien wel de beste oplossing.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.