Hasi: "Eerst verkopen, dan pas kopen"

MAANDAG, 29 JUNI 2015, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Ivan Obradovic verwelkomt Besnik Hasi vandaag zijn eerste zomertransfer. Dat er nog wat moet bijkomen, daar is de Anderlecht-coach van overtuigd. "Vorig seizoen waren we derde. Dat betekent dat we niet goed genoeg waren om kampioen te worden, dus dan moet je je versterken."

"Het bestuur weet wat ik erbij wil", zo vertelde Hasi na de oefenpartij in Knokke. "Als Mitrovic en Mbemba vertrekken, wil ik minstens twee aanvallers, een verdediger en een linker middenvelder."

Voorlopig moet Hasi geduld oefenen. Als het bovenvermeld tweetal vertrekt, levert dit ruim twintig miljoen euro op. Met dat geld kan Herman Van Holsbeeck nieuwe spelers halen. Zolang het geld er niet effectief is, is wachten de boodschap.

"Ik weet dat het moeilijk is om nu transfers te doen. Er zijn eerst enkele uitgaande transfers die we moeten afronden. Men zegt me dat ik geduldig moet zijn, dus dan ben ik dat. Mijn relatie met het bestuur is hier zeker niet door veranderd. Dat andere clubs wel al veel transfers deden? Daar zitten wellicht mensen die wel veel geld kunnen uitgeven."

Jongeren opgeroepen uit vakantie

Deze week sluiten de internationals opnieuw aan. Hasi kan dan rekenen op een uitgebreidere kern. Om in Knokke aan voldoende reserven te raken, riep hij een aantal jongeren terug uit vakantie. "Maar wanneer de internationals terug zijn, gaan zij opnieuw naar de beloftenkern."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.