Doorgelicht: de paars-witte middenvelders

MAANDAG, 29 JUNI 2015, 23:50 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In afwachting van de top tien van jullie favoriete zomertransfers, hebben we het deze week positie per positie over de spelers die Anderlecht al of nog heeft. Vandaag: de centrale middenvelders.

Controlerend

Steven Defour, Leander Dendoncker en Youri Tielemans zullen ook volgend jaar de speelminuten op posities zes en acht verdelen.De 18-jarige Samuel Bastien werd vorig seizoen na het vertrek van Sacha Kljestan de nummer vier in de hiërarchie. Door de verkoop van Guillaume Gillet en Luka Milivojevic blijft hij dat wellicht ook dit seizoen. 

Aanvallend

Op positie tien zijn er amper alternatieven. Ibrahima Conté kan er in principe uit de voeten, maar is nog twee maand out. Als er iets met Praet gebeurt, schakelt Hasi wellicht over op een 4-4-1-1 met een hangende spits in plaats van een aanvallende middenvelder. 

Gezien de jonge leeftijd van Praet (21), Dendoncker (20), Tielemans (18) en Bastien, (18) lijkt de ervaring en de fitheid van Defour (27) cruciaal. Indien er toch blessures opduiken komen met Samy Bourard (18) en Alper Ademoglu (17) twee andere jonge veulens in beeld.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.