Van Holsbeeck: "Vervanger Mbemba staat klaar"

DINSDAG, 30 JUNI 2015, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Chancel Mbemba, Aleksandar Mitrovic en Dennis Praet mikken alle drie op een transfer. "De transfer van Mbemba komt wel in orde", geeft Herman Van Holsbeeck aan. "Mitrovic hoop ik te houden en rond Praet beweegt er weinig momenteel."

Dat Mbemba vertrekt, betekent dat Van Holsbeeck een vervanger moet halen. In de pers doken nog niet veel namen op. Een reden om ongerust te zijn? "De transfer van Mbemba komt op termijn zeker in orde en we kennen zijn vervanger", geeft de Anderlecht-manager aan. "Maar als ik hem nu haal, moeten we Mbemba zeker verkopen en dat doet zijn prijs dalen."

Mitrovic dan. "Aleksandar wil Champions League spelen met Benfica. Ik hoop het voor hem, maar over die transfer ben ik minder zeker", aldus Van Holsbeeck. "Vertrekt hij toch, dan halen we een topper. Aaron Leya Iseka is nog niet klaar om de aanval te dragen. Guido Carrillo was een optie, maar in januari hadden we niet het budget om hem te halen voor vijf miljoen euro. Nu betaalt Monaco het dubbele."

Tot slot is er nog Dennis Praet. Diens enthourage contacteerde een Engels en een Duits agentschap om een transfer te bespoedigen, maar voorlopig zonder succes. "Voor Dennis zie ik geen grote ontwikkelingen", geeft Van Holsbeeck aan. De Egyptenaar Trezeguet is een potentiële vervanger mocht Praet toch vertrekken. "Hij is de beste jongere in Egypte, maar we bieden niet wat Al Ahly wil. De tijd dat we spelers die twee miljoen euro waard zijn kopen voor het dubbele, is voorbij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.