Brusselse gemeenteraad keurt stadionakkoorden goed

DINSDAG, 30 JUNI 2015, 08:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De gemeenteraad van de stad Brussel heeft gisterenavond drie vereenkomsten goedgekeurd die de juridische lijnen uitzetten tussen de stad Brussel, de vzw Tentoonstellingspark en Ghelamco wat betreft de huur en uitbating van het nieuwe Anderlecht-stadion. Het werd een pittig debat.

De komende dertig jaar zal de stad Brussel jaarlijks 4,1 miljoen euro betalen voor het stadion. Mocht op een bepaald moment geen eersteklasseclub meer in het stadion spelen, zakt dit bedrag tot 3 miljoen euro. Verder werd afgesproken dat de NV Eurostadium de gronden op Parking C gedurende 99 jaar in erfpacht krijgt voor 1 euro per jaar.

De oppositie trok stevig van leer tegen het het akkoord dat de stad gesloten heeft. "De rekening voor de bevolking neemt alsmaar toe", zegt Johan Van den Driessche (N-VA), die ook kritiek heeft op het feit dat de stad eventuele bodemsaneringswerken op zich neemt. Zijn collega Bertin Mampaka (cdH) is voor een stadion, maar vindt dat de stad te gul is geweest. "Voor 2 miljoen euro per jaar had dit ook gekund", aldus de vorige schepen van Sport, die ook de duur van de erfpachtovereenkomst onder vuur nam. "Ik zou nooit vier generaties verbonden hebben."

Nog volgens de oppositie kan de kostprijs voor de stad oplopen van 4,1 tot 5 miljoen euro. Schepen van Financiën Philippe Close (PS) gaat er echter van uit dat hij het bedrag op 4 miljoen euro kan houden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.