"Tielemans en Mitrovic zijn zomerkoopjes"

WOENSDAG, 1 JULI 2015, 16:14 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Slimme clubs kopen nog deze zomer Youri Tielemans en Aleksandar Mitrovic, want het zijn toptalenten van wie de waarde in de toekomst enkel maar zal stijgen, en snel. Dat stelt de Britse krant The Guardian.

The Guardian heeft een lijstje opgesteld van de 12 beste koopjes van de internationale transferperiode deze zomer. Tussen die twaalf prijken dus twee Anderlechtspelers.

Tielemans wordt door de krant geroemd als de beste jonge Belgische speler van het moment. "Zijn transferwaarde wordt geschat op zo'n 22 miljoen euro. Dat is veel voor een tiener, maar als hij zich blijft ontwikkelen zoals hij nu doet, zal hij snel véél meer waard zijn".
Over Mitrovic is de krant zo mogelijk nog lovender: "Hij is krachtig, heeft een dodelijk schot en is verraderlijk snel. In zijn eerste seizoen voor Anderlecht scoorde hij 14 keer, afgelopen seizoen 20 keer. Anderlecht wil ongeveer 15 miljoen euro voor zijn spits, en dat bedrag zal in de toekomst snel stijgen."

Naast Mitrovic en Tielemans noemt The Guardian onder andere ook doelman Bernd Leno van Bayer Leverkusen, verdediger Raphaël Guerreiro (Lorient), de Chileense middenvelder Charles Aranguìz (Internacional) en Terence Kongolo van Feyenoord.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.