Hasi: "3-5-2 is een serieuze optie"

ZONDAG, 5 JULI 2015, 11:51 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De kans lijkt groot dat Anderlecht de competitie zal beginnen in een 3-5-2-opstelling. Besnik Hasi noemt het "een serieuze optie". In de oefenwedstrijd op Seraing testte de coach het een eerste keer uit. "Op links liep het goed, op rechts heel wat minder, maar het grootste probleem is... scorend vermogen."

3-5-2 dus. Besnik Hasi was na de verloren oefenwedstrijd duidelijk tegenover de verzamelde pers: "Ja, dat is een serieuze optie. Met Obradovic op de linkerflank liep dat erg goed. Guillaume Gillet had het op rechts moeilijker om zich door te zetten, maar hij werd dan ook niet bepaald goed geholpen door de spelers rondom hem."

Wat Hasi er niet bij vertelde, is dat er in zo'n 3-5-2, of in welk systeem dan ook, wellicht geen plaats zal zijn voor Fabrice N'Sakala. De Fransman maakte geen al te beste beurt en lag met een nogal klungelige tussenkomst aan de basis van het tegendoelpunt.

Het grootste probleem ligt momenteel echter voorin. Hasi windt er geen doekjes om: "Zonder Mitrovic zijn we nauwelijks gevaarlijk in de zestien en komen we erg moeilijk tot scoren."

Tegen Seraing zorgde enkel Dennis Praet twee keer voor een beetje doelgevaar. Ngandoli, Kabasele en Acheampong maakten weinig klaar in de zone van de waarheid. Ook Idrissa Sylla, die de tweede helft speelde, toonde zich weinig gevaarlijk. Of zoals Hasi het zegt: "Sylla heeft nog een hele lange weg af te leggen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.