"Anderlecht onderhandelt morgen over Okaka"

MAANDAG, 6 JULI 2015, 10:33 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Italiaanse bronnen is het Anderlecht menens met Stefano Okaka, de 25-jarige centrumspits van Sampdoria. Dinsdag zitten verantwoordelijken van beide clubs rond de tafel om een eventuele overgang te bespreken, zo meldt SampdoriaNews.net.

De Italiaan met Nigeriaanse roots scoorde afgelopen seizoen slechts vier keer in 32 wedstrijden, maar geniet toch belangstelling van een  aantal Italiaanse middenmoters, net als van enkele buitenlandse clubs, waaronder Saint-Etienne en Schalke 04. Even werd ook AC Milan genoemd, maar die interesse is niet concreet.

Okaka genoot zijn jeugdopleiding bij AS Roma, maar daar kon hij niet doorbreken. De afgelopen seizoenen werd hij aanvankelijk aan verschillende clubs verhuurd, en uiteindelijk verkocht aan Sampdoria Genua. Naast zijn vier doelpunten was Okaka er vorig seizoen goed voor twee assist. Hij kreeg zes keer geel.

In Italië wordt Stefano Okaka een beetje als een eeuwig talent beschouwd. Hij laat geregeld flitsen van zijn klasse zien, maar zijn statistieken maken dat de grote doorbraak is uitgebleven.

Eind vorig jaar maakte hij wel zijn debuut bij de Italiaanse nationale ploeg, in een oefeninterland tegen Albanië, en scoorde hij ook meteen het enige doelpunt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.