Hasi: "Defour is een winnaar"

DINSDAG, 7 JULI 2015, 07:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vorig seizoen was niet om over naar huis te schrijven voor Steven Defour. Maar Besnik Hasi heeft er alle vertrouwen in dat dat komend seizoen helemaal anders zal zijn: "Defour zal er weer staan", laat de coach optekenen.

Defour behoorde niet tot de selectie van de Rode Duivels, maar mentaal is dit niet blijven hangen bij de middenvelder: "Steven is verstandig. Hij wist van zichzelf ook dat het moeilijk was om zijn selectie te halen na dit seizoen. Ik twijfel er niet aan dat Steven opnieuw bij de nationale ploeg zal komen. Die kwaliteiten heeft hij. Hij moet enkel positief ingesteld blijven, dan komt alles in orde. Tijdens de voorbereiding heb ik al gezien dat dat geen enkel probleem is voor Steven. Hij is een winnaar", is Hasi vol vertrouwen voor Defour.

Veel kwaliteit

"Het is belangrijk dat hij eens een volledige stage kan afwerken. Vorig seizoen speelde Steven puur op 'frisheid'. Dat kon niet blijven duren. Nu is de situatie anders. Hij kan werken aan zijn basis en is zo goed als verlost van al zijn fysieke kwaaltjes. Hij traint met een hoge intensiteit. Hij brengt veel kwaliteit bij. Als hij topfit blijft en enkele wedstrijden na elkaar zou kunnen volmaken, komt het goed", klinkt de coach hoopvol.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.