Tielemans is duurste 18-jarige ter wereld

DINSDAG, 7 JULI 2015, 10:16 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Youri Tielemans is de meest waardevolle 18-jarige speler ter wereld. Dat stelt een hoog aangeschreven internationaal rapport over de huidige marktwaarde van jonge profvoetballers. Tielemans is momenteel 19,392 miljoen euro waard.

Tal van websites houden voortdurend de marktwaardes van voetballers bij. Leuk voor de fans, maar voetbalclubs en spelersmakelaars laten dat nattevingerwerk links liggen. Zij baseren zich op gespecialiseerde studies. Zoals de Soccerex 20 Under 21 (Summer 2015).

Dat pas gepubliceerde rapport werd opgesteld op basis van de Prime Time Sport Football Value Index, een ingewikkeld economisch berekeningssysteem dat op basis van tal van parameters de huidige marktwaarde van spelers berekent. Zo wordt bijvoorbeeld de waarde van gescoorde doelpunten verrekend op basis van de positie van de speler en wordt ook de blessuregevoeligheid in rekening gebracht.

De studie neemt wereldwijd spelers onder de loep die op 1 januari jonger dan 21 jaar waren. Met zijn marktwaarde van 19,392 miljoen euro staat Tielemans op de twaalfde plaats in de top 20. Hij is de enige 18-jarige in de lijst. En er staat nog een Anderlecht-speler in de top 20. Aleksandar Mitrovic, inderdaad, goed voor een marktwaarde van 18,129 miljoen euro (13de plaats).

Met een gezamenlijke waarde van ruim 37,5 miljoen euro heeft Anderlecht goud in handen. Enkel Liverpool (81 miljoen euro) en Manchester United (58 miljoen euro) scoren nog hoger. Liverpool, Man United, Arsenal en Anderlecht zijn ook de enige clubs die meer dan één speler uit de top 20 in hun rangen tellen.

De meest waardevolle speler van het moment is Raheem Sterling (Liverpool - 49,295 miljoen euro), gevolgd door Marquinhos (PSG - 39,768 miljoen euro) en Memphis Depay (Manchester United, 33,640 miljoen euro).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.