Proto: "Ik wil tonen dat ik de beste ben"

WOENSDAG, 8 JULI 2015, 07:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vorig seizoen was niet zo denderend voor Silvio Proto. De prijzenkast bleef leeg en ook zijn persoonlijke prestaties bleven ondermaats. Maar de doelman recht de rug en gaat de strijd aan met de concurrentie.

Geen prijzen vorig seizoen, bijgevolg zal de druk op Proto wel groot zijn.

"Dat gaat wel. Bij Anderlecht is er altijd druk, dat zijn we gewoon. Maar vorig seizoen was inderdaad gewoon te weinig. We hadden drie titels na elkaar gewonnen. En dan kwam onze goede Champions League-campagne daar nog eens bij. Achteraf gezien denk ik dat dat geen positieve invloed heeft gehad op onze resultaten in België. Zo van: 'het loopt wel los'. Het is nu aan ons om een reactie te tonen. Alleen hebben we daarvoor versterking nodig."

Op dit moment kwam enkel Obradovic erbij

"Op dit moment zitten we met een nog jongere groep dan vorig jaar. En er zijn enkele spelers die nog op het punt staan om te vertrekken. Cyriac is weg, hij is niet vervangen. Mitrovic gaat weg, er is nog geen nieuwkomer in zijn plaats. Mbemba: hetzelfde. Misschien vertrekt Praet ook. Dat bemoeilijkt de zaken, ook voor de coach. In een ideale wereld zouden we hier op stage met de groep staan die ook aan het seizoen zal beginnen. Dit is een heel lastige situatie voor iedereen binnen de club. Vergeleken met onze concurrenten hebben we kwalitatief gezien niet de beste ploeg."

"Als we met de huidige kern iets willen klaarspelen zullen we het als team moeten doen. Op dit moment hebben we niet de individuele kwaliteiten om het anders aan te pakken. Om als ploeg beter te worden is er nood aan meer onderlinge concurrentie binnen de groep. Elke basisspeler zou zich elke training voor honderd procent moeten inzetten om zeker te zijn van zijn plaats. Daar ontbrak het ons vorig seizoen aan. En we willen ook niet meer constant achterop hinken, zoals vorig jaar het geval was."

Is de kritiek die je vorig seizoen kreeg terecht?

"Ik heb niet mijn beste seizoen gespeeld. Ik moet beter kunnen dan vorig jaar. Daar ben ik mij volledig van bewust. Maar de mensen vergeten wel dat ik ook mooie dingen heb laten zien. Op Dortmund, op Galatasaray, tegen Lokeren. Maar ja, er waren ook mindere momenten tussen. Daarom heb ik maar een week vakantie genomen en ben ik nadien keihard beginnen werken. Mijn fysieke testen wezen uit dat ik in topvorm ben. Dat was vorig jaar anders: toen heb ik de voorbereiding gemist door een armblessure. Met die naweeën heb ik lang gesukkeld. Misschien ligt daar ook de verklaring waarom ik een minder seizoen draaide."

De concurrentie staat te trappelen. Hoe ga je daarmee om?

"Kijk, ik heb drie buitengewone seizoenen gekend waarin ik kampioen ben geworden met Anderlecht. Na één seizoen mag dat niet zomaar vergeten worden, ook al is er veel concurrentie. Thomas en Davy zijn goede keepers en naar mijn weten heeft de coach nog geen vaste hiërarchie vastgelegd. Ik weet dat ik mij weer moet bewijzen. Maar dat wil ik ook. Ik wil tonen dat ik nog altijd te beste ben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.