Kawaya : "Ik wil slagen bij Anderlecht"

DONDERDAG, 9 JULI 2015, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Andy Kawaya staat voor een belangrijk seizoen. De jonge flankaanvaller is eindelijk verlost van het schoolwerk en kan zich nu vol op het voetbal concentreren. Op de linkerflank liggen er kansen en die wil hij grijpen. “Mijn doel is om een basisplaats te veroveren”, zo klinkt het.

“Ik ben opgelucht dat ik mijn diploma heb behaald”, vertelt Kawaya. “De voorbije jaren waren niet eenvoudig, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Het kostte me wel vee energie, vooral tijdens de examens. Soms studeerde ik tot 2 uur ’s nachts, had ik om 8 uur examen en moest ik in de namiddag trainen.”
 
Hoewel Kawaya nu nog privé-lessen gaat volgen om Spaanse te leren en zijn Nederlands en Engels bij te schaven, is het nu enkel voetbal dat telt. “Ik hoop een regelmatig seizoen te kennen. Er zijn altijd kansen om een basisplaats te grijpen. Ik weet wat mijn doelen zijn en daar werk ik voor. Of het nu links, rechts of als verdediger is: mijn doel is om een basisplaats te veroveren.”

“Ik heb nu tijd om me beter te verzorgen en meer oefeningen te doen”, gaat Kawaya verder. “Ik moet hard werken en zo mijn status opkrikken. Wanneer ik een kans krijg, moet ik ze grijpen. Mijn doel is om te slagen bij Anderlecht. Pas wanneer blijkt dat dit niet lukt, zal ik naar een oplossing zoeken.”

Tijdens het oefenduel tegen Oudenaarde toonde Kawaya alvast dat het prima klikt met Ivan Obradovic, de nieuwe linksachter. “We speelden inderdaad een sterke helft met ons twee, maar daarna hebben we niet meer samengespeeld.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.