Heylen: "Vertrouwen bestuur doet deugd"

DONDERDAG, 9 JULI 2015, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nu Chancel Mbemba niet speelt in afwachting van een transfer en er nog geen vervanger is, liggen er misschien kansen voor Michaël Heylen. De verdediger weet echter niet wat hij moet verwachten. “Misschien spreken we eind augustus weer over een uitleenbeurt.”

Als vervanger van Mbemba startte Heylen vorig seizoen in twaalf competitiewedstrijden. Af en toe ging het wat minder, maar doorgaans maakte de 21-jarige verdediger een secure indruk. Clubicoon Georges Grün gelooft in Heylen en ook het bestuur ziet voor hem een toekomst bij paars-wit weggelegd. Getuige daarvan de uitspraak van Herman Van Holsbeeck eind mei over een mogelijke contractverlenging.

“Eigenlijk wilde de club me vorig jaar opnieuw uitlenen, maar stelselmatig heb ik hen overtuigd”, vertelt Heylen in Gazet van Antwerpen. “Het doet deugd dat het bestuur zoveel vertrouwen geeft, maar ik besef dat het in het voetbal snel kan gaan. Wie weet wordt er eind augustus wel weer over een verhuur gesproken.”

Het was echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Heylen kreeg ook vaak kritiek te slikken. “Natuurlijk is dit niet fijn, maar mijn vader vindt dit erger dan ik. Wie in het voetbal geen kritiek krijgt, denkt dat hij zich niet moet bewijzen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.