Nuytinck: "Ik voel mij heel sterk"

VRIJDAG, 10 JULI 2015, 18:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bij de medische testen was Bram Nuytinck één van de beste die presteerde. De Nederlander liet de gewichten links liggen en trainde op vooral op fysiek. Klaar om volgend seizoen te vlammen.

Nuytinck heeft een rampzalig seizoen achter de rug dat ontsiert werd door een aanslepende teenblessure waardoor hij amper aan spelen toekwam. Maar dat ligt achter de rug: "Ik voel me heel sterk. De testen waren uitstekend en mentaal ben ik ook er helemaal bovenop. Het vorige seizoen heb ik uit mijn hoofd gewist."

Gewoon mijn ding doen 

Nuytinck zal sterk uit de hoek moeten komen, wil hij Olivier Deschacht uit de ploeg spelen. Want naast elkaar spelen zit er niet in, Besnik Hasi wil geen twee linksvoetigen in de verdediging.
"Ik weet het, de coach is daar niet voor gewonnen", zegt Nuytinck, "Of ik schrik heb van Oli? Kijk, ik gun iedereen dat ze goed spelen. Maar ik heb daar niks mee te maken. Ik moet gewoon mijn ding doen en niet naar de anderen kijken. Ik verlengde vorig seizoen mijn contract. Ik had toen een paar heel goeie gesprekken met het bestuur en met de coach. En ik voelde heel wat vertrouwen, anders had ik dat niet gedaan."

Las Vegas

Nuytinck trok tijdens de vakantie naar Las Vegas met vrienden. Maar bijlange niet om te feesten: "Na zo'n rotseizoen had ik dat echt nodig. Gewoon effe met vrienden relaxen. Maar de mensen hebben dan direct een beeld dat je daar gaat feesten, terwijl ik echt wel heel veel gewerkt heb. Ik ben fris en fit teruggekeerd." En dat bewijzen ook zijn medische testen. 

Snelheid gewonnen

 "Fysiektrainer Jurgen Segers vond dat het nodig was dat ik mijn fysieke kracht koppelde aan snelkracht", verklaart hij het verlies aan spieren,  "Daardoor heb ik wat spieren verloren. Maar Jurgen vond dat nodig om aan snelheid te winnen. Het is anders trainen, terwijl ik het toch wel leuk vond om veel spieren te hebben. Maar goed, alles om er te staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.