Hasi: "Geen idee over ploeg bij competitiestart"

MAANDAG, 13 JULI 2015, 06:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht hield zijn oefenmatch tot op het laatste geheim uit schrik voor knokpartijen. Besnik Hasi is tevreden over zijn stageweek, maar zit toch nog met veel vraagtekens. 

"De stage was perfect", begint Hasi, "Maar we hadden deze match echt nodig. Vandaar dat we geen enkel risico wilden lopen dat het zou uitlekken. Onze geplande oefenmatchen tijdens de stage waren al verschillende keren afgelast. Ik ben content dat het toch gelukt is om te spelen. En ik ben ook tevreden over ons spel." 

4-4-2

Gedurende de stage werd er geregeld op een 4-4-2 getraind. Ook de oefenmatch werd zo gespeeld. "Om er zeker van te zijn dat we die formatie kunnen hanteren als het nodig zou zijn. Het was duidelijk dat het middenveld met Dendoncker, Defour, Tielemans en Praet iedereen in de problemen kan brengen. Maar ik weet nog niet of we dat systeem ook in de competitie zullen gebruiken. Kan ook niet. Ik heb op dit momenteel hoe mijn ploeg er bij de competitiestart  of over een maand zal uitzien. Afhankelijk van het aanwezige spelersmateriaal, zullen we ook onze tactiek aanpassen", aldus Hasi. 

Competitiestart

De grote moeilijkheid is dat we niet weten hoe we aan het seizoen zullen beginnen. Met if zonder Mitro? Met of zonder Chancel? Als ze vertrekken, wie worden hun vervangers? Herman Van Holsbeeck is daar druk mee bezig. Maar één ding is wel zeker: als Mbemba en Mitrovic over twee weken nog niet vertrokken zijn, staan ze wel in de ploeg bij de start van de competitie. Ik kan ze niet aan de kant blijven houden. Daar help ik ook niemand mee",zuchtte Hasi. 

Het is een moeilijke transferperiode, dat weet ook de coach: "Daarom kwam deze stage ook zo gelegen. Even weg van België, weg van wat er allemaal over de ploeg gezegd wordt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.