Hasi: "We mogen nog niet teveel op Suarez rekenen"

MAANDAG, 20 JULI 2015, 08:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Matias Suarez dartelde gisteren op het veld alsof hij nooit weg geweest was. Deed enkele prachtige dribbels, gaf een loepzuivere assist en scoorde de penalty. Toch blijft Besnik Hasi voorzichtig.

"Ik ben heel tevreden over hem. Zo een prestatie op de mat leggen bij je eerste basisplaats in maanden, dat is speciaal", knikte Hasi na de match, "Het verschil met de Mati die ik nu zie en de Mati van in het begin van de voorbereiding is enorm. Hij doet mooie dribbels, is aanspeelbaar. En vooral, hij heeft zijn snelheid  terug. Ik ben blij voor hem."

Tackle

Tot de Argentijn even na het halfuur onderuit gemaaid werd door Lazio-verdediger Edson Braafheid: "Toen ik die tackle zag", de coach is er nog niet goed van, "Mijn hart stond even stil. Want met Mati's geschiedenis in het achterhoofd kunnen we op dit moment echt nog niet gerust zijn. Zelfs nu niet, nu hij 45 goede minuten heeft kunnen spelen. Dan nog vragen we ons af of er maandag een reactie zal zijn in zijn knie."

Te vroeg voor comeback

Er blijven dus toch nog heel wat vraagtekens bij de Argentijn. Dus is ook de coach voorzichtig in zijn uitspraken.
"Je zal mij niet horen zeggen dat Mati nu terug is. Als hij drie maanden helemaal meetraint, zonder blessures, en negentig minuten aankan, pas dan zullen we kunnen zeggen dat hij er weer écht staat. Als hij fit is, is hij een topspeler. Maar op dit moment kunnen we nog niet op hem rekenen. We mogen de fout niet maken om nu te snel te veel van hem te verwachten."

Suarez zal dus niet terug te vinden zijn in de basis bij de competitieopener tegen Waasland-Beveren: "Het is daar nog te vroeg voor. Een kwartier, twintug minuten, dat wel", besluit de coach.



anderlecht-online forum