Van Holsbeeck: "We zullen klaar zijn op gepaste moment"

WOENSDAG, 22 JULI 2015, 17:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de marge van de voorstelling van Imoh Ezekiel kon Sporza Radio Herman Van Holsbeeck spreken over de transferactiviteiten van Anderlecht. De manager geeft aan dat we nog wat mogen verwachten. "De komende dagen en weken maken we werk van twee extra spelers."

Eerst even over de komst van Ezekiel. “Dit is een dossier waar we al tijdje mee bezig waren”, zo vertelt de Anderlecht-manager. “Het was erg complex. De speler had ook mogelijkheden in andere competities. Hij gaf echter meteen aan naar Anderlecht te willen en heeft woord gehouden.”
 
“Wat ik van hem verwacht? Doelpunten. De laatste seizoenen was hij steeds een boeman voor ons wanneer we tegen Standard speelden. Samen met de coach vonden we dat hij een meerwaarde kan beteken voor dit Anderlecht.”

"Boussoufa? Praet aast ook op transfer"
 
Ezekiel is Anderlecht zijn tweede transfer van deze zomer. Er komen er nog. “Gisteren hebben we de transfer van Mitrovic afgerond”, vertelt Van Holsbeeck, die aangeeft dat er nu werk gemaakt kan worden van een opvolger. “Om een topspits te halen heb je centen nodig. De komende dagen en weken gaan we nog zorgen voor twee spelers, ervan uitgaand dat ook de overgang van Chancel Mbemba rond raakt.”
 
Een centrale verdediger is een prioriteit. “We weten welk profiel we willen. We zagen ook wat er vorig seizoen misliep achterin. Boussoufa? Eind vorig seizoen gaf Dennis Praet te kennen dat hij op een transfer aast. Momenteel is dit echter nog veraf, maar je weet nooit. Boussoufa kan op de positie van Praet spelen. We zullen wel zien wat de komende dagen en  weken brengen.”
 
Over vier dagen begint Anderlecht aan de competitie. Het mag duidelijk zijn dat de kern nog verre van rond is. “Het is natuurlijk ideaal om te kunnen starten met de hele kern, maar ik wist dat dit onmogelijk zou zijn gezien de transferactiviteiten. Op het gepaste moment zullen we echter klaar zijn.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.