Anderlecht klopt Dender met 1-3

WOENSDAG, 22 JULI 2015, 18:31 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft woensdagavond met 1-3 gewonnen van FCV Dender. Andy Najar en Leya Iseka (2) scoorden voor paars-wit. Imoh Ezekiel debuteerde voor Anderlecht, Bram Nuytinck en Andy Kawaya vielen geblesseerd uit.

Herbeleef de wedstrijd fase per fase

Score: 1-3
Doelpunten: 25' Najar (0-1), 34' Casagolda (1-1), 47' Iseka (1-2), 73' Iseka (1-3)

Opstelling Anderlecht: Roef, Colin, Nuytinck (38' Omeonga), Faes, Matthys, Bastien, Najar (76' Ademoglu), Kabasele, Acheampong (69' Denayer), Iseka, Ezekiel (46' Bourard)

Afgelopen: Anderlecht klopt Dender met 1-3

85' Verder dan enkele kleine kansjes komen beide teams voorlopig niet meer. Anderlecht gaat winnen op het veld van Dender.

76' de voorzet was meteen het laatste wapenfeit voor Najar, die onder luid applaus naar de kant gaat. Ademoglu mag het slotkwartier afwerken.

75' Najar verstuurt een heerlijke voorzet, maar Kabasele mist opnieuw. Het dreigt een afloop in mineur te worden voor Kabasele, die meer dan waarschijnlijk naar Roda JC verkast.

73' goal Anderlecht: 1-3 Iseka trapt de penalty tegen de touwen. Meteen zijn tweede van de avond.

72' penalty Anderlecht: Bourard wordt neergehaald in de zestien. De scheidsrechter twijfelt niet en legt de bal op de stip.

69' Denayer komt Acheampong vervangen. Ook Ademoglu lijkt straks nog tussen de lijnen te gaan komen.

68' Bij Dender staat er naast Lapage trouwens nog een tweede man op het veld die in een recent verleden voor Anderlecht voetbalde. Doelman Xavier Gies ruilde vorige zomer Anderlecht in voor Roeselare en is nu dus bij Dender beland.

66' Opnieuw wordt een doelpunt van Anderlecht afgekeurd voor buitenspel.

64' Anderlecht stapelt de kansen op, maar weigert de trekker over te halen. De enige echte paars-witte killer zou ergens in Noord-Oost Engeland gezien zijn.

60' Een vrije trap van Acheampong spat uit elkaar op de lat. Nog een half uur.

55' Dender gaat steeds potiger spelen. Hopelijk komen er niet nog meer blessures uit voort.

52' Ei zo na stond het 1-3. Iseka mist alleen voor doel.

50' Lapage wilt zich iets te graag tonen tegen zijn ex-club en bekoopt dat meteen met geel.

47' Dender is met elf nieuwe spelers aan de tweede helft begonnen. Een opvallende naam is die van Youri Lapage, in het verleden nog in het paars-witte shirt te bewonderen.

47' goal Anderlecht: 1-2: Bourard staat nog maar net op het veld, maar is meteen goed voor een assist. Iseka brengt Anderlecht opnieuw op voorsprong.

46' Tweede helft: Anderlecht begint aan de tweede periode met Bourard, maar zonder Ezekiel.

Rust: kawaya is zich dan weer niet aan het opwarmen. Hij heeft zijn wedstrijdtenue uitgetrokken. Zonder meer een slecht teken.

Rust: Bourard is zich momenteel apart op langs de zijlijn, terwijl Bossin, Ademoglu, Cools, Denayer en D'Alberto een balletje trappen.

45' Rust:Beide teams trekken naar de kleedkamer met 1-1 op het scorebord. Najar opende de score voor Anderlecht, maar Kasangolda lukte de gelijkmaker met een prima vrije trap. Erger dan die gelijkmaker zijn de mogelijke blessures van Kawaya en Nuytinck.

40' De 1-2 van Anderlecht wordt afgekeurd voor buitenspel. De bordjes blijven voorlopig in evenwicht.

38' Wissel Anderlecht: Nuytinck bleef hinder ondervinden na de wilde tackle van Dimbala na twintig minuten en wordt uit voorzorg vervangen. Omeonga is zijn vervanger, Roef krijgt de aanvoerdersband om de arm.

34' goal Dender: 1-1: Heerlijke gelijkmaker van de thuisploeg. Kasagolda verstuurt een vrije trap naar de winkelhaak.

30' Nicaise stopt Ezekiel onder de graszoden en kijkt tegen geel aan.

25' goal Anderlecht: 0-1:Kort na de reuzenkans voor Dender, valt de goal aan de overkant. Najar krijgt de bal via Kabasele en maakt er 0-1 van.

22' Dender lukt ei zo na de openingsgoal op corner. Casagolda trapt naast.

20' Dimbala pakt de eerste gele kaart uit de wedstrijd na een wilde tackle op Nuytinck

16' Faes is momenteel misschien wel de meest opvallende bezoeker. Hij pakt voor de tweede keer uit met een prima interventie.

12' De eerste grote kans is voor Anderlecht: Kabasele mist onbegrijpelijk.

5' De paars-witte formatie valt moeilijk te doorgronden. Bastien is voorlopig de enige echte centrale middenvelder.

1' Aftrap: De laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart is op gang gefloten. Besnik Hasi heeft nog een last-minute wijziging doorgevoegd in zijn basiself: niet Kawaya, maar Matthys start. Acheampong neemt hierdoor wellicht de linksmidden voor zijn rekening. Matthys start als linksback.

18u44: Anderlecht komt met een onuitgegeven elftal aan de aftrap. Faes komt naast Nuytinck in het hart van de verdediging. Najar en Bastien lijken een duo centraal op het middenveld te vormen, met Kawaya en Kabasele op de flanken en Iseka en Ezekiel in de spits.

18u32: Imoh Ezekiel is nog maar net voorgesteld, maar staat meteen aan de aftrap.

18u30: Goedenavond. Tussen alle transferbeslommeringen door, kunnen we ons eindelijk nog eens op een wedstrijd richten. Anderlecht neemt het zo dadelijk op tegen derdeklasser Dender.