Hasi: "Geen drama mocht ook Praet vertrekken"

DONDERDAG, 23 JULI 2015, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Over drie dagen speelt Anderlecht zijn eerste competitiewedstrijd, tijd dus om vooruit te blikken. Besnik Hasi doet dit vandaag in een uitgebreid interview in Het Nieuwsblad. In het gesprek ging hij dieper in op enkele spelers. We selecteerden voor u zijn belangrijkste uitspraken.

Over Dennis Praet: "Als Dennis blijft, moet hij een topseizoen maken. Tijdens de eerste helft van vorig seizoen toonde hij dat hij een niveau hoger aankan. Dat hij niet vertrokken is, komt door zijn blessure en dat hij hierdoor ook zijn beste vorm niet kon tonen tijdens de play-offs. Mocht hij alsnog vertrekken, dan is dat geen drama. We weten wie we willen als vervanger. De namen die we hebben, zijn geen jonge gasten, maar topspelers."

Over Silvio Proto en Davy Roef:"Proto weet zelf ook dat hij niet zijn beste seizoen achter de rug heeft en dat Roef staat te drummen. We hebben met hem gesproken en hij weet waar hij kan verbeteren. Vergeet niet dat hij een groot aandeel had in onze drie landstitels. Proto blijft mijn eeste doelman."

Over Steven Defour:"Of het klopt dat hij onvoldoende voor zijn vak leeft? Dat weet ik niet. Ik heb hem er wel over aangesproken, maar dat blijft tussen ons. Als Defour vanaf zondat doortrekt wat hij liet zien in de voorbereiding, dan brengt hij de meerwaarde die we verwachten. Ik hoop dat hij op revanche belust is. Momenteel is hij heel goed."

Over Youri Tielemans:"Voor elke jonge speler is het tweede seizoen het moeilijkste. Voor het eerst in zijn leven kwam hij zelfs op de bank terecht. Hij reageerde goed en zijn terugkeer was super. Hij moet enkel nog leren om simpel te spelen."

Over Leander Dendoncker:"Hij staat voor het jaar van de bevestiging, maar ik heb er vertrouwen in. Het zit goed in zijn hoofd. Fysiek is hij sterk, maar hij moet nog wat meer man worden. Men moet schrik hebben van hem."

Over Guillaume Gillet:"Hij was goed in de voorbereiding. Wel moet hij op een bepaald moment beslissen of hij blijft, dan wel vertrekt. Het is een voordeel dat hij op drie posities kan spelen, defensief en offensief. Bovendien moet en kan hij weer vechten, dat is een pluspunt."

Over Mbark Boussoufa: "Waarom ik hem zo graag zou willen? Sorry, ik spreek niet over namen van potentiële versterkingen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.