Cyriac: "Thuis liep ik de muren op"

DONDERDAG, 23 JULI 2015, 13:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na drie moeilijke jaren bij Anderlecht hoopt Gohi Bi Cyriac zijn carrière weer op de rails te krijgen bij KV Oostende. In Sport/Voetbalmagazine blikt de Ivoriaan deze week terug op zijn verblijf bij Anderlecht. "Ik vind het jammer dat de supporters nooit de echte Cyriac hebben gezien."

Cyriac arriveerde in de zomer van 2012 bij Anderlecht met een zware knieblessure. "Het eerste seizoen was ik geblesseerd, maar tijdens de twee die daarna volgden, was ik wel fit om te spelen", zo begint Cyriac. "Maar ik heb inderdaad weinig kunnen bijdragen aan de geschiedenis van de club. Ik geef gerust toe dat mijn statitstieken pover zijn."

Waarom Cyriac zo weinig speelde, daar heeft hij het raden naar. "Na het ontslag van Van den Brom kende ik een opvlakkering in de play-offs. Ik heb toen mijn steentje bijgedragen aan de titel. Mitrovic en ik speelden toen alles kapot. De dag na het titelfeest verzekerde Besnik Hasi mij dat hij het seizoen erna het syteem met twee spitsen verder zouden verfijnen. Toen dacht ik vertrokken te zijn. Hasi hield zijn woord, maar na enkele wedstrijden gooide hij alles om."

Dus verzeilde Cyriac weer naar de bank. "Toen Sylla kwam, wist ik dat het over was voor mij. Sommige ploegmaats begrepen het niet. Ze vonden me de beste op training. Thuis liep ik de muren op, maar op de club bleef ik professioneel. Het ligt niet in mijn aard om de sfeer te verzieken of mijn neus op te halen voor korte invalbeurten. Tijdens de play-offs vroeg ik Hasi waarom ik niet speelde. Volgens hem zat ik al met mijn gedachten bij Oostende. Dat hield geen steek. Er viels niet aan te merken op mijn attitude. Ik neem hem niets kwalijk. Misschien werd hem van bovenaf opgelegd me niet meer te laten spelen."

Nu Cyriac weg is, haalde Anderlecht met Imoh Ezekiel hetzelfde type voetballer en wil Hasi weer met twee spitsen spelen. "De club zal wel zijn redenen hebben, maar ik begrijp het niet. Misschien dat ze Ezekiel meer een afwerker vinden dan ik of past hij beter in het systeem dat men wil spelen. Voor hij naar Al-Arabi vertrok, hadden we een goed contact. Ik hoop dat hij slaagt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.