Hasi: "We hebben beste middenveld van België"

DONDERDAG, 23 JULI 2015, 13:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In zijn gesprek met Het Nieuwsblad sprak Besnik Hasi niet enkel over spelers. Hij vertelde ook wat er beter moet tegenover vorig seizoen en hoe hij dit hoopt te doen. "Als we alles kunnen realiseren wat we willen, ziet het er goed uit", wijst hij op de verhoopte versterkingen.

Eerst even terug naar vorig seizoen. Vooral op stilstaande fases liep het veel te vaak fout. "Dat we zoveel tegendoelpunten pakten op vrije trap en hoekschop is niet de fout van Geert Emmerechts (die als T2 verantwoordelijk is voor de stilstaande fases, red.). Het ging puur om persoonlijke dekkingsfouten, concentratie en wil. We gaan dat aanscherpen en dat konden de spelers al merken. We trainen er soms lang op en stoppen pas als het goed is."

Dit was in Hasi zijn ogen echter niet de enige reden voor het mislopen van de landstitel. "We misten een centrale verdediger, hadden blessures achterin, deden foute wintertransfers, Praet en Mbemba waren lang out. Bovendien leverde de hele linkerflank in de play-offs maar één assist."

"Twee spitsen? Bijna van moeten met Ezekiel"

Hasi weet dus wat er beter moet dit seizoen. "Het is nog niet zeker, maar het is een optie om met twee spitsen te spelen om vaker in de box te komen. Met Ezekiel is het bijna van moeten. Was Mitrovic gebleven, dan was het zeer duidelijk. Nu is het nog even afwachten of we de vertrekkers kunnen vervangen zoals we willen."

Als Hasi voor twee spitsen kiest, komt er vier man op het middenveld. "We hebben het beste middenveld van België. Enkel club Brugge benadert ons. Misschien gaan we daarom wel met vier middenvelders spelen: Dendoncker, Defour, Tielemans en Praet. Hoe dit zich defensief en offensief concreet uit, moeten we nog afwachten."

"Van Holsbeeck heeft nog veel werk"

Uit de uitspraken van Hasi valt duidelijk af te leiden dat hij nog een serieuze kwaliteitsinjectie verwacht. "Als we alles kunnen realiseren wat we willen, ziet de toekomst er mooi uit. Pas eind augustus kan ik zeggen hoe sterk we zijn."

"Herman Van Holsbeeck heeft nog veel werk", lacht Hasi. "Alleen is het soms ingewikkeld. Met al die makelaars die rond de spelers zwermen. Men zou de transferperiode moeten afsluiten op 31 juli."



anderlecht-online forum