Van Holsbeeck: "Defour moet zijn kar keren"

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 07:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De voorbije weken sijpelden geregeld berichten door dat Steven Defour het vorig seizoen niet zo nauw nam met de discipline die een topsporter aan de dag moet leggen. Herman Van Holsbeeck geeft aan dat hij zijn toptransfer daarop aangesproken heeft. "Steven is deel verantwoordelijk voor de degradatie van N'Sakala."

"Ik heb Steven verteld dat ik het begrijp dat hij even verloren loopt wanneer het uit raakt met zijn vriendin", aldus de Anderlecht-manager. "Maar hij is een topsporter en moet weten wat mag. Steven is iemand met persoonlijkheid en status. De jonge gasten rond hem laten zich soms meeslepen. Zo is Steven er bijvoorbeeld mee verantwoordelijk dat N'Sakala in de hiërarchie der linksachters is gezakt van één naar drie."

Nochtans begrijpt Van Holsbeeck dat zijn spelers af en toe een stapje in de wereld zetten. "Dat ze uitgaan en al eens iets drinken, daar heb ik geen probleem mee. Het moet alleen binnen de perken blijven. Het is ook niet slim om alles op sociale media te zetten. Steven moet zijn kar keren."

Defour heeft intussen voldoende signalen gekregen dat het anders moet. Gisteren gaf Besnik Hasi al aan dat hij een gesprek had met zijn stuurman en ook Van Holsbeeck sprak hem erover aan. Het krachtigste signaal kwam misschien wel van bondscoach Marc Wilmots. "Stel je voor: Steven is al jaren een vaste waarde in de kern van de Rode Duivels en wordt dan gepasseerd door twee jonge ploegmaats (Tielemans en Dendoncker, red.). Geloof me, dat is aangekomen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.