Obradovic: "Ik neem graag hele flank voor mijn rekening"

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 09:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een intense voorbereiding start Anderlecht overmorgen aan de competitie. Nieuwkomer Ivan Obradovic kan haast niet wachten. "Ik ben klaar voor zondag", vertelt de linksachter. "De eerste thuiswedstrijd in mijn nieuw stadion zorgt voor veel motivatie."

Na een voorbereiding van enkele weken lijkt Obradovic al helemaal ingeburgerd bij Anderlecht. "Vanaf de eerste dagen voelde ik me hier goed. Iedereen was erg vriendelijk. Dat hier meer druk is dan bij KV Mechelen? Bij Partizan was er ook druk. Dat is de beste club van Servië en zij moeten ook elk jaar kampioen worden. En ook in Spanje bij Zaragoza was de druk nooit veraf."

"Suarez voelt zich erg goed"

Obradovic trok in zijn eerste weken bij Anderlecht veel op met zijn landgenoot Aleksandar Mitrovic. Die is nu weg. "Ik zal hem missen om mijn voorzetten af te werken", lacht de Serviër. "Maar ik heb ook een goede band met Najar en Suarez. Vanuit mijn periode bij Zaragoza spreek ik een mondje Spaans. Suarez herhaalt trouwens steeds dat hij zich erg goed voelt. Fysiek en mentaal."

Anderlecht verwacht veel van Obradovic. De linksachter moet ook offensief zijn steentje bijdragen. "Ik hou ervan om de hele linkerflank voor mijn rekening te nemen. Verdedigen is natuurlijk mijneerste taak, maar ik ruk graag mee op om voorzetten te geven. Bij Partizan gaf ik er ooit elf op één seizoen"

"Meer kans bij nationale ploeg"

Via Anderlecht hoopt Obradovic ook weer een basisplaats af te dwingen bij de nationale ploeg. "Ik hoop inderdaad om bij Anderlecht meer kans te maken. Momenteel is Aleksandar Kolarov van Manchester City de linksachter. Hij bewijst telkens weer dat hij dit verdient. Door te tekenen voor Anderlecht, hoop ik dat onze kansen nu 50-50 zijn."

"In 2012 speelde ik mijn laatste interland. Tijdens de voorbije drie interlands zat ik op de bank. Kolarov is drie jaar ouder. Ik denk dat ik mijn kans wel zal krijgen. Maar eerst moet ik zorgen dat ik goed presteeer bij Anderlecht. De rest komt dan wel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.