"Onbegrijpelijk dat Anderlecht 15 miljoen euro wil voor Praet"

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 09:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De komst van Mbark Boussoufa lijkt Dennis Praet naar de uitgang te duwen. Of is het andersom? Zorgt het dreigend vertrek van Praet ervoor dat Anderlecht doorduwt voor Boussoufa? Dirk Vanden Boer, door vader Heman Praet aangesteld om een transfer te regelen, vindt dat Anderlecht Praet moet laten gaan.

De berichten dat Praet - of eerder: zijn vader - zijn ijzersterke eerste seizoenshelft wil verzilveren zijn niet nieuw. Het gerenommeerde makelaarsbureau Stellar Group werd enige tijd geleden onder de arm genomen om een transfer te forceren. Eergisteren vertelde Herman Van Holsbeeck dat er weinig interesse is, maar Juan-Martin Zamora, Praet zijn makelaar in Engeland spreekt dit nu tegen.

"Er is veel interesse voor Dennis. Zowel uit Engeland als uit andere competities. "Ons bureau heeft 25 jaar ervaring en daardoor contacten bij veel clubs. We werken nauw samen met Dennis en zijn familie", zo vertelt Zamora.

"Anderlecht haalde Praet voor niets"

De familie Praet nam advocaat Dirk Vanden Boer onder de arm om hun belangen te behartigen. Dat Praet 15 miljoen euro moet kosten, vindt Vanden Boer belachelijk. "Dat bedrag is overdreven. We hadden gesprekken met Anderlecht en Stellar en we kwamen een transferprijs van 8 tot 10 miljoen euro overeen. Anderlecht heeft al het geld van Mitrovic en Mbemba, ik zie niet in waarom ze nu controverse zouden creëren rond Praet."

"Ik vind dit grappig aangezien Anderlecht Praet zelf gratis gehaald heeft. Welk bedrag ook op tafel komt, de club zal sowieso winnaar zijn. Ik begrijp dus niet waarom ze nu 15 miljoen euro willen. Zelfs Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois waren zo duur niet. Voor Dennis zou het geen ramp zijn om te blijven, maar het is normaal dat hij wil vertrekken na vier jaar met drie landstitels en een Gouden Schoen. Hij is ambitieus en wil naar het buitenland."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.