Vanden Stock: "We willen waar voor ons geld"

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 17:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ook voorzitter Roger Vanden Stock kwam aan het woord. Hij stelde Jo Van Biesbroeck voor, sprak over het Euro Stadion en de ambities voor komend seizoen. 

Vanden Stock stelde eerst en vooral Jo Van Biesbroeck voor: “Ik wil een belangrijke vernieuwing aankondigen. Samen met de directie en de Raad Van Bestuur zullen we de organisatie van de club laten evolueren met de aanstelling van Jo Van Biesbroeck. Hij zal ons bijstaan om de verschillende afdelingen nog beter te laten samenwerken. Met zijn indrukwekkende cv en zijn ervaring zal hij de club zeker van dienst zijn en zal hij ongetwijfeld een meerwaarde bieden en ons helpen om de ambities van RSCA in te vullen."

Eurostadion

Vanzelfsprekend kwam ook het Eurostadion ter sprake op de persconferentie. Over de huurprijs wou de voorzitter niet al te veel kwijt, maar het zou gaan om 'de hoogste huurprijs in Europa'. Anderlecht zou deze huurprijs gedurende 30 jaar moeten betalen: "We moeten een langdurig engagement aangaan en dus hebben we het recht te weten waar we voor staan. Onze ambitie is te kunnen spelen in het Eurostadion, maar niet aan om het even welke prijs. We onderhandelen echter en blijven optimistisch", legt de voorzitter uit. 

"Het huidige stadion is heel mooi en comfortabel, maar zonder groter stadion kan Anderlecht zijn ambities  niet meer waarmaken. We willen om de twee jaar de titel pakken en Europees net onder de absolute top meedraaien en daarvoor voldoet het Astridpark niet meer", aldus Vanden Stock.

Uitbreiding stadion

Jarenlang heeft Anderlecht geprobeerd om een bouwvergunning te krijgen voor een uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion. Tevergeefs. Nu de onderhandelingen rond het Eurostadion zo goed als rond zijn, krijgt Anderlecht opeens wél een bouwvergunning voor de uitbreiding. Wellicht realiseren ze zich nu pas bij de gemeente Anderlecht wat een vertrek van de club zal doen voor de lokale winkeliers en horeca. Vijgen na Pasen volgens de voorzitter.

"Na vijftien jaar discussiëren hebben we nu plots wel een bouwvergunning gekregen. De gemeente heeft de plannen blijkbaar goedgekeurd. Maar waarschijnlijk is het te laat. Bovendien gaat het om een uitbreiding tot 30.000 plaatsen en dat is wat nipt voor RSC Anderlecht."

Versterkingen

"We willen zeker nog enkele spelers halen voor het sluiten van de transfermarkt. We hebben daarvoor nog wel wat tijd. We zoeken nog versterkingen voor- en achterin. Met Boussoufa heb ik nog geen persoonlijk contact gehad. Het lijkt moeilijk te worden, in Moskou betalen ze enorm veel geld", geeft de voorzitter eerlijk toe.
"Praet schermt met interesse, maar een aanvaardbaar voorstel voor onze Gouden Schoen hebben we nog niet gehad. Zou het bovendien niet beter zijn - ook voor hem - als hij nog een jaar in België zou blijven? Ik wil mijn spelers altijd houden, ook Mitrovic en Mbemba, maar op bepaalde momenten kan je niet anders dan toestemmen. Tot slot rekenen we ook op Matias Suarez, die in de voorbereiding al mooie dingen heeft laten zien. Iedereen heeft echter twijfels, hijzelf ook, of zijn gehavende knie het kan houden."

Ambities

"Vorig seizoen grepen we naast de titel, deze keer moet het prijs zijn. Ik zeg waarschijnlijk al voor de twintigste keer hetzelfde, maar de ambitie van onze club is dan ook gewoon altijd winnen. Naast het kampioenschap willen we ook nog eens de Beker winnen, want dat is intussen ook van 2008 geleden, en al zeker na de verloren finale van vorig seizoen. Tot slot willen we ver doorstoten in de Europa League en daarmee bedoel ik een kwartfinale of een halve finale", aldus een ambitieuze voorzitter. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.