Van Holsbeeck: "Het gras is niet altijd groener aan de overkant"

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 17:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck kwam ook aan het woord op de persconferentie. Voor hem is de contactverlening van Youri Tielemans één van de belangrijkste zaken.

Ivan Obradovic en Imoh Ezekiel zijn de enige transfers die Anderlecht dit seizoen al gedaan heeft. Maar er is meer nodig om het vertrek van Aleksandar Mitrovic en wellicht ook Chancel Mbemba op te vangen. Van Holsbeeck weet dus nog wat gedaan de komende weken. Maar hij is ook tevreden met wat hij al bereikt heeft.
"Een van de belangrijkste zaken was echter de contractverlenging van Youri Tielemans. Daarmee hebben we een sterk signaal naar de buitenwereld gegeven. Drie jaar geleden vertrok een van onze grootste talenten al snel naar het buitenland" - of Van Holsbeeck het hier heeft over Mathias Bossaerts laten we in het midden - "Onlangs polste zijn entourage ons omtrent een eventuele terugkeer. Het gras is niet altijd groener aan de overkant."

Seizoen van 'net niet"

"De laatste drie jaar zaten we hier als regerend landskampioen. Die derde plaats van vorig seizoen was toch een beetje een teleurstelling", geeft de general manager toe.
"Het was het seizoen van 'net niet', met de verloren bekerfinale en het slot van de competitie. Er zijn zaken fout gegaan en die hebben we intern geëvalueerd. Toch waren er ook heel wat positieve dingen: we waren bijna voor de vierde keer op rij kampioen van België en ook aan de Europese campagne hou ik een goed gevoel over: met onze jonge kern hebben we toch enkele gevestigde waarden het vuur aan de schenen gelegd. Daarnaast sleepten onze spelers ook heel wat individuele prijzen in de wacht."

Moeilijker en veeleisender

Herman Van Holsbeeck begint op zestigjarige leeftijd, aan zijn dertiende seizoen bij Anderlecht. Vanaf 1 september krijgt hij hulp van Jo Van Biesbroeck en dat is geen overbodige luxe.
"Het profvoetbal wordt steeds moeilijker en veeleisender. We moeten ons blijven omringen met professionals en in dat opzicht is Van Biesbroeck dan ook meer dan welkom op de club."

Jeugdwerking

Anderlecht blijft inzetten op de jeugd, dat benadrukt ook Van Holsbeeck nog eens: “Inmiddels komt er een nieuwe lichting aan die onze trainers klaarstomen voor het grote werk. De vorming van jongeren blijft een prioriteit voor RSCA, zowel op sportief vlak als op school. Niet minder dan negen spelers haalden dit seizoen hun diploma middelbaar onderwijs, mede dankzij het succesvolle Purple Talents-project, dat de jongeren helpt hun sportieve en schoolse ambities te combineren.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.