Hasi: "In het nieuwe systeem heb ik Gillet nodig"

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 19:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Binnen iets minder dan 48 uur begint het nieuwe seizoen voor paars-wit. Volgens Besnik Hasi is Imoh Ezekiel nog niet klaar om te spelen, "Hij heeft nog tijd nodig, maar hij heeft ook de bal nodig", legt Hasi uit. 

 Zit de kans er dan in dat we het duo Suarez en Sylla aan de aftrap krijgen?

"Onze doelpuntenmaker, Aleksandar Mitrovic, is weg. Dus we missen iemand die 20 tot 25 doelpunten maakt op een seizoen. Maar we moeten een oplossing vinden en andere spelers opstellen. Idrissa Sylla is klaar om 90 minuten te spelen", verzekerd Hasi, "Als Suarez het aankan, zal hij spelen. Na de wedstrijd tegen Lazio heeft hij een kleine reactie gehad in de knie. We moeten rekening houden met het feit dat hij nog niet klaar is om definitief terug te komen."

Besnik Hasi rekent vooral op Guillaume Gillet voor zijn basiself. En hoopt dat de middenvelder zijn contract bij Anderlecht zal uitdoen.

"Als je mij vraagt of Gillet moet blijven, dan zeg ik ja. Ik heb hem nodig in mijn nieuw systeem. Hij heeft zijn plaats bij de vier op het middenveld. En ik denk dat hij  zelf ook meer en meer goesting heeft om bij ons te blijven. Het is zijn laatste jaar onder contract, maar hij zal zich bewijzen. Bij Bastia speelde hij op de zes en heeft dus veel ervaring op die posititie. Ik heb op training gemerkt dat hij zich heel goed uit de slag trekt", aldus de coach. 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.