De nieuwe Mitrovic #3: A. Hassan

MAANDAG, 27 JULI 2015, 18:35 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Ahmed Hassan. Een haast legendarische naam in Anderlecht en bij uitbreiding België. De Egyptische tovenaar bracht het Astridpark keer op keer in vervoering. Haalt Anderlecht nu een naam- en landgenoot binnen?

​Naam: Ahmed Hassan 

Huidige club: Rio Ave 

Leeftijd: 22 jaar

Lengte: 1m91 

Nationaliteit: Egyptenaar 

Marktwaarde: 4.800.000 euro* 

Geschiedenis: Ahmed Hassan belandde via El Ali Cairo in oktober 2011 bij het Portugese Rio Ave en werd voor het seizoen 2012-2013 gepromoveerd naar het eerste elftal. In zeventien wedstrijden was hij meteen goed voor acht doelpunten. Het jaar daarop kende hij een terugval. In 25 wedstrijden scoorde hij amper drie keer.  

Afgelopen seizoen: 22 wedstrijden en 12 doelpunten. Iets meer dan één doelpunt om de twee wedstrijden. Een gemiddelde als dat van Mitrovic. Als een blessure hem niet aan de kant had gehouden in april en mei, zou hij wellicht hoger geëindigd zijn dan vijfde in de topschuttersstand.   

Versus Mitrovic: Beide spitsen lijken erg op elkaar. Ze zijn niet snel, maar wel groot en sterk met de kop. Hassan is misschien zelfs nog net iets meer een killer dan Mitrovic, al speelde hij de afgelopen seizoenen wel minder wedstrijden dan de Serviër.  

Haalbaarheid: Anderlecht is toch een niveau hoger dan Rio Ave. De club overtuigen zal moeilijker zijn dan de speler zelf. De Portugezen zullen wellicht meer dan vijf miljoen euro vragen. Duur, maar met de miljoenen van Mitrovic en Mbemba op zak ook niet onoverkomelijk.  

Morgen: de nummer twee. Tip: het is een Duitser, die met de 1m90 flirt. Een idee? Reageren kan onder dit artikel.  

Mails sturen om te achterhalen wie er op twee of één staat, heeft weinig zin. Tenzij u Herman Van Holsbeeck, Roger Vanden Stock of Besnik Hasi heet.  

Waren lang in de running, maar haalden onze selectie uiteindelijk niet: Connor Wickham, Haris Seferovic, Jürgen en Andreas Cornelius. Khouma Babacar bestempelden we uiteindelijk als onhaalbaar, omdat het italiaanse Fiorentina na het vertrek van Mounir El Hamdaoui en Alberto Gilardino meer dan ooit op hem rekent.  

* Volgens Transfermarkt.de



anderlecht-online forum