Okaka: "Geleerd uit mijn fouten"

DINSDAG, 28 JULI 2015, 20:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck is bijzonder opgetogen over zijn nieuwe aanwist. Stefano Okaka geeft zelf ook nog wat uitleg bij zjin rugnummer en de reputatie die hij toch wel een beetje tegen heeft. 

Van Holsbeeck is fier of de laatste transfer van Anderlecht: "Je had indertijd wel de terugkeer van Georges Grun en Bertrand Crasson uit de Italiaanse eerste klasse, maar dit kan je niet vergelijken. De komst van Stefano bewijst dat wij geen kleine competitie meer zijn en dat Sporting Anderlecht nog steeds een mooie reputatie heeft in Europa.’

Geleerd uit mijn fouten

Stefano Okaka heeft zijn verleden niet mee, Anderlecht is zijn negende club op tien jaar tijd: "Dat klopt ja, ik heb mijn geschiedenis niet mee. Maar ik heb veel geleerd uit mijn fouten en ik streef nu naar een stabiele plek om mij te ontplooien als voetballer."
Hij wordt ook vaak vergeleken met 'bad boy' Mario Balotelli: "Buiten onze huidskleur hebben Mario en ik weinig met elkaar gemeen. Maar ik respecteer hem wel. Mocht hij in Brussel zijn, we zouden zeker een koffietje gaan drinken samen."

Nummer 99

"Ik zal dit nummer dragen, omdat het dezelfde nummer is als Antonio Cassano (ex-ploegmaat bij Sampdoria), iemand waaraan ik veel te danken heb en veel van heb bijgeleerd. Normaal draag ik het nummer 9, maar dat is hier al aan Matias Suarez toegekend", legt Okaka zijn nummerkeuze uit. 

"Imoh Ezekiel ken ik nog niet persoonlijk, maar ik weet wel dat hij heel snel is en denk dat we elkaar goed kunnen aanvullen. Bovendien heb ik ook Nigeriaanse roots en moet het dus wel klikken. Maar het is natuurlijk de trainer die beslist", aldus nog Okaka. 



anderlecht-online forum