Slechts één Standard-fan gestraft voor Defour-tifo

WOENSDAG, 29 JULI 2015, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken heeft een straf uitgesproken voor de anti-Defour-tifo die eind januari te zien was op Sclessin. Opmerkelijk: slechts één persoon wordt gestraft. De Anderlecht-fans die tijdens dezelfde wedstrijd met stoeltjes gooiden, ontspringen de dans.

De verantwoordelijke van de supportersgroep Ultras Inferno had gevraagd om als enige te moeten opdraaien voor het reusachtige spandoek met een onthoofde Steven Defour. Hij wilde vermijden dat personen die niet betrokken waren ook moesten opdraaien. De Voetbalcel ging akkoord omdat het niet mogelijk was om te achterhalen wie allemaal betrokken was bij de creatie, het transport en de ontrolling van het spandoek.

De bewuste supporter noch zijn advocaat kwam tijdens de hoorzitting opdagen, maar werd wel veroordeeld voor het aanzetten tot haat. Hij kreeg wel een boete van 400 euro en een stadionverbod van acht maanden. Er is wel nog beroep mogelijk.

Afgebroken stoeltjes

Tijdens de bewuste wedstrijd lieten ook een aantal Anderlecht-supporters zich van hun kleinste kant zien. Ze broken stoeltjes af en gooiden die op het terrein. Zij worden niet gestraft. "Er is hiervan geen proces verbaal opgesteld en wij kunnen enkel handelen als er een p.v. is", zo klinkt het bij de Voetbalcel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.