Tielemans: "Altijd een paars-wit hart gehad"

WOENSDAG, 29 JULI 2015, 09:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans maakte twee jaar geleden, op zijn zestiende, zijn debuut bij de A-ploeg van Anderlecht. Ondanks aanbiedingen van vele buitenlandse clubs, koos Youri er altijd voor om in Brussel te blijven. 

Spelen voor Anderlecht is nochtans niet altijd even simpel, zeker niet voor een 16-jarige. Maar Tielemans wist ongeveer wat hem te wachten stond. Op jeugdtornooien krijgen de spelers ook al te maken met kritiek en verwijten van de tegenstrevers als zou Anderlecht arrogant zijn:  “Wij voelen ons helemaal niet beter. Meer nog, wij krijgen op voorhand altijd een briefing met gedragsregels, men drukt ons op het hart om ons voorbeeldig te gedragen. Tussen de matchen door zien we veel andere spelers frieten eten of een beetje lol trappen, dat mogen wij niet. Misschien dat we daarom arrogant lijken.”

“Dat heeft niets met arrogantie te maken. Maar Anderlecht heeft wel 33 titels gewonnen, dat is niet niks. Veel mensen hebben niet graag dat Sporting altijd wint en daarom noemen ze ons dikke nekken. Maar wij zijn niet arrogant, wij spelen gewoon ons voetbal”, neemt Tielemans het op voor de club van zijn hart. 

Buitenlandse aanbiedingen

"Het is inderdaad verleidelijk dat je als kind door die grote clubs wordt gevolgd. De voornaamste reden waarom ik gebleven ben, is de school. Ik wou mijn studies hier in België afmaken. Mijn ouders moedigden dat aan. De tweede reden is dat ik zin had om bij Anderlecht te blijven", verklaart hij zijn keuze om bij te tekenen. 

"Ik heb altijd een paars-wit hart gehad. Voor ik hier speler was, was ik supporter. Het is zeldzaam dat een jongen op zijn vierde bij een club begint te voetballen en er later de eerste ploeg haalt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.