Kanu: "Wil opnieuw Anderlecht-shirt dragen"

WOENSDAG, 29 JULI 2015, 19:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sinds zijn vertrek 2,5 jaar geleden beleeft Kanu moeilijke voetbaltijden bij Terek Grozny in Rusland. De Braziliaan heeft al lang spijt dat hij Anderlecht destijds verliet. "Mocht ik meer respect gekregen hebben van de fans, dan was ik nooit vertrokken."

Kanu keert nog geregeld terug naar ons land. Hij heeft een woonst in Antwerpen. Gazet van Antwerpen kon hem strikken voor een uitgebreid interview. "Ik heb mijn makelaar gevraagd om een club in West-Europa te zoeken", zo vertelt hij. "Terek zal niet moeilijk doen, maar ik moet wel minstens anderhalf miljoen euro kosten."

Een jaar geleden stond Kanu dichtbij een terugkeer naar Anderlecht. Mocht de kans zich vandaag opnieuw voordoen, hij zou ze met beide handen grijpen. "Ik wil opnieuw het shirt van Anderlecht dragen", klinkt het erg overtuigend. "Mijn hart ligt bij Anderlecht. Met Proto en Deschacht kwam ik destijd goed overeen. Maar ik vrees dat Besnik Hasi genoeg middenvelders heeft."

Kanu beseft echter dat een terugkeer moeilijk zou liggen bij (een deel van) de supporters. "Ik denk dat het bestuur schrik vorig jaar ook schrik had van de reactie van de fans. Ik had een haat-liefdeverhouding met hen. Daarom ben ik ook naar Terek gegaan. Ik was het beu om wekelijks door mijn eigen supporters beschimpt te worden. Had ik meer respect gekregen, dan was ik gebleven."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.