Aanbiedingen overspoelen Svilar, "maar hij blijft"

ZATERDAG, 1 AUGUSTUS 2015, 14:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Eind deze maand wordt Mile Svilar 16 jaar en kan hij een profcontract tekenen. Hoewel zijn vader al aangaf dat hij dit bij Anderlecht zal doen, proberen heel wat topclubs om de talentvolle keeper alsnog te verleiden. Jean Kindermans, hoofd opleidingen van Anderlecht, is echter niet ongerust.

"We hebben er erg veel vertrouwen in dat hij gewoon tekent bij ons", vertelt Kindermans in La Dernière Heure. "Mile's vader Radko zit al lang in het voetbal en hij weet dat je een carrière geduldig opbouwt. Ik weet dat er heel wat grote clubs aandringen. Eigenlijk zou het zelfs jammer zijn mocht dit niet gebeuren als je ziet wat voor prestaties Mile leverde in de Youth League."

Vooral Chelsea, Arsenal en Manchester United dringen aan voor de handtekening van Svilar.

Matteo Marenca

Sinds enkele weken vertoeft met Matteo Marenca een doelman van Juventus en generatiegenoot van Svilar bij Anderlecht. Maar dit is geenszins om een optie achter de hand te hebben mocht Svilar toch vertrekken. "We konden hem gratis nemen. Marenca is een goede doelman, maar dit staat volledig los van Svilar."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.