Hasi: "Gillet was de enige op niveau"

MAANDAG, 3 AUGUSTUS 2015, 05:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi heeft een echte ontdekking gedaan op zijn middenveld met Guillaume Gillet op de zes. Hij brengt het evenwicht dat vorig seizoen soms wat zoek was. Als het van Hasi afhangt, mag Gillet niet meer weg.

"Ik bekijk onze laatste drie wedstrijden en reken de oefenwedstrijd tegen Lazio mee. Ik heb daarin telkens een Gillet gezien die op hoog niveau presteert", zegt Hasi. "In de eerste helft hadden we het hier moeilijk tegen OHL, maar Guillaume was de enige die op niveau presteerde. hij recupereert heel veel ballen, ook met de kop. En vooraan zorgde hij ook meer dan eens voor dreiging."

Bastia

"Voor zijn vertrek naar Bastia had ik niet gedacht dat Guillaume in die rol kon spelen. Maar bij Bastia heeft hij het goed gedaan op die positie. Hij kan vanop die positie ook goed voetballen omdat hij met Tielemans en Defour goeie voetballers rond zich heeft."

​"Gillet mag van mij niet meer vertrekken", is Hasi eerlijk. "Want als we dit systeem willen spelen, heb ik een middenvelder als hij nodig. Dendoncker kan ook op die positie spelen, maar Gillet is in die rol belangrijk."

Kopspel

Ook Gillet zelf was tevreden over zijn wedstrijd en sluit zich bij de coach aan: "Ik ben tevreden over mijn twee competitiewedstrijden tot nu toe. Verrast? Neen, dat zeker niet. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. En je mag ook niet vergeten dat ik vorig jaar in Frankrijk een heel jaar lang hard gewerkt heb om mijn spel op die positie te verbeteren. Bij Bastia heb ik geleerd om als verdedigende middenvelder te spelen. Mijn kopspel is daarbij een belangrijke troef. Het is altijd al één van mijn sterkere punten geweest en als breker voor de verdediging kan ik die nog beter uitspelen", aldus Gillet. 

"Het is een plezier om samen met Youri en Steven op het middenveld te staan. Die twee zijn altijd aanspeelbaar. Ideaal voor wie op de zes speelt. Dat ik oorspronkelijk mocht vertrekken deze zomer, dat is al vergeten. Ik heb al zeven jaar lang goed samengewerkt met Hasi, onze verstandhouding is altijd goed gebleven. Hij heeft mij in de voorbereiding ook het vertrouwen gegeven dat ik nodig had", besluit Gillet. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.