Hasi: "Youri kan nog beter"

MAANDAG, 3 AUGUSTUS 2015, 05:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans behaalde in juni zijn diploma en is dus van zijn schoolwerk vanaf. En dat is eraan te zien. Hij kan zich nu volledig op het voetbal concentreren en doet dat met verve, met twee mooie doelpunten in twee wedstrijden. 

"Dit is stilaan de Youri die ik wil zien", zegt Besnik Hasi. "Hij is goed, maar hij kan nog beter. Ik wil hem nog meer diepgang zien brengen in balbezit. Dat verwacht ik van hem, maar ook van Defour."

​"Hier was Youri belangrijk toen we na de rust sneller moesten voetballen. Dat deed hij goed, want hij ging toen meer over zijn man heen. En hij maakte wéér een belangrijke goal. Maar ik wil dat Youri de volgende weken bevestiging brengt."

Gouden Stier

Denkt Tielemans zelf al aan de Gouden Stier ? "Haha, nee nog niet. Idrissa heeft er ook al twee hé", lacht de middenvelder. "Doelpunten maken is leuk, maar ik voel mij nu niet belangrijker dan vorig seizoen. Toen speelde ik lager, voor de verdediging. Ik voel mij vrijer. Ik mag, moet zelfs vaker de zestienmeter van de tegenstander induiken, maar ondertussen ook mijn deel van het verdedigende werk opknappen."

"We hebben de laatste weken veel gewerkt op automatismen. De ruit op het middenveld lukt goed. Iedereen staat op zijn beste positie, denk ik. Maar soms kan het nog beter. Zoals in de eerste helft. Toen zette OHL heel hoog en agressief druk. Daar hadden we het niet altijd even makkelijk mee, maar dan is het aan ons om oplossingen te vinden. Zoals we in de tweede helft gedaan hebben."

Tielemans besliste opnieuw de wedstrijd, maar blijft met zijn voeten op de grond: "Ik wil niet zeggen dat dit 'mijn seizoen' zal worden. Ik geef gewoon het maximum voor de ploeg en probeer het team zoveel mogelijk te helpen. Dat lukt voorlopig goed. Twee goals in twee matchen, da's niet slecht hé."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.