Kindermans: "Tielemans moet mikken op Gouden Schoen"

DINSDAG, 4 AUGUSTUS 2015, 19:35 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Twee speeldagen en twee prachtige goals van Youri Tielemans. Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen bij Anderlecht, verschiet er niet van. En stelt bovendien nog een doel voor Tielemans. 

"Het helpt dat hij niet meer naar school moet. Als een speler alles op het voetbal kan zetten, verandert er veel. Voetbal wordt niet alleen met de voeten gespeeld, het mentale aspect is ook heel belangrijk. Doordat hij niet meer aan school hoeft te denken, zal hij veel meer mentale rust genieten", legt Kindermans uit. 

Het volgende doel voor Tielemans moet de Gouden Schoen zijn, zegt Kindermans: "Die persoonlijke bekroning moet een doel zijn voor hem. Of hij daarna aan het EK zal meedoen? Het is nog vroeg voor hem, maar als hij zo voort doet, is het niet onmogelijk. De bondscoach heeft veel opties op het middenveld, maar als hij week na week blijft presteren, kan hij in aanmerking komen. Net als Dendoncker."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.