Mitrovic: "Ik blijf Anderlecht-fan voor het leven"

WOENSDAG, 5 AUGUSTUS 2015, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zondag begint Aleksandar Mitrovic met Newcastle aan de competitie in Engeland. De spits is er klaar voor, al zal het toch aanpassen zijn. "Alles gaat zoveel sneller hier. Dat merkte ik zelfs al in de oefenwedstrijden", zo zegt Mitrovic, die Anderlecht zal blijven volgen.

"Ik zal een aantal wedstrijden nodig hebben om aan het ritme van de Premier League te wennen, maar de manier van voetballen ligt me wel", geeft Mitrovic aan. "Of ik zondag meteen start? Dat moet je aan de trainer vragen. Als hij oordeelt dat ik nog niet klaar ben, zal ik me daarbij neerleggen."

De transfer van Mitrovic naar Newcastle had heel wat voeten in de aarde. "Ik had meerdere opties. Vier à vijf clubs toonden serieuze interesse. Met mijn vader heb ik alles uitvoerig besproken. Newcastle was wel altijd mijn eerste keuze. De club heeft een rijke geschiedenis en Alan Shearer is mijn idool. Het is een eer om voor dezelfde club en op dezelfde positie te spelen."

Met zijn doelpunten heeft Mitrovic zich de voorbije twee seizoenen verzekerd van een plekje in de geschiedenisboeken van Anderlecht. De spits kijkt met goede gevoelens terug op deze periode. "Ik volg Anderlecht nog van nabij en zal dit blijven doen. Zo zag ik dat ze zondag wonnen tegen OH Leuven. Ik beleefde er twee geweldige jaren en wil iedereen hiervoor bedanken. De buitengewone momenten die ik er beleefde zijn niet te tellen. Ik zal altijd supporter blijven, maar nu was de tijd gekomen om deze bladzijde om te slaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.