"Anderlecht-fans zullen gek zijn van Trezeguet"

VRIJDAG, 7 AUGUSTUS 2015, 07:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht kondigde gisteren de komst van Trezeguet aan. Ahmed Hassan reikte een helpende hand in het dossier en is ervan overtuigd dat zijn landgenoot een mooie toekomst wacht. "Mogelijk wordt hij nog beter dan dat ik ooit was", zo klinkt het.

"Trezeguet heeft alles om te slagen", aldus Hassan. "Net als Boussoufa en ik is hij een spelbepalende speler. Hij heeft een geweldige techniek. Het publiek zal hierdoor gek zijn van hem."

Voormalig Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido was tot mei nog coach van Trezeguet bij Al Ahly. "Hij is een voorbeeldige jongen met een prima mentaliteit. Hij is geen doelpuntenmaker, maar een polyvalente middenvelder met grote fysieke kwaliteiten. Hij heeft een groot loopvermogen en is technisch goed. Hij durft de bal opeisen en weegt op een verdediging."

Enkel Arabisch

Allemaal mooie woorden, maar er is één kanttekening: "Trezeguet zal pas uitblinken wanneer hij zich goed in zijn vel voelt", zegt Hassan. Anderlecht zal alvast alles doen om hiervoor te zorgen. In eerste instantie komt Trezeguet zijn broer mee en daarna zorgt zijn makelaarsbureau voor een begeleider.

Een ander nadeel is dat Trezeguet voorlopig enkel Arabisch spreekt. "Hij weet zelfs niet wat 'hello' betekent", zegt Garrido. "Ik vertelde hem dat hij snel Engels moet leren. De Belgische competitie is echter de ideale introductie voor hem in het Europese voetbal. Als hij vertrouwen krijgt, zal Anderlecht veel plezier beleven aan Trezeguet."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.