Hasi: "Het is nog afwachten tot eind augustus"

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2015, 08:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het is geen geheim dat Dennis Praet met een transfer in het hoofd zit. Al kwam er nog geen bod binnen dat voldoende is voor Anderlecht. Besnik Hasi heeft al gesproken met zijn Gouden Schoen. 

"Met Kara erbij hebben we alles wat we moeten hebben", begint de coach, "We hebben keuze. Ik heb niet overal mijn keuze gekregen, maar toch min of meer. Maar we moeten zien wie nog vertrekt. Of Boussoufa nog kan komen, zal afhangen van Praet. Het is nog afwachten tot eind augustus."

Anderlecht

"Ik heb donderdag met Dennis gesproken. Hij zegt dat hij zich concentreert op Anderlecht, maar je ziet ook in zijn spel dat een mogelijke transfer hem parten speelt. Normaal, want hij is jong. Hij is wel 100 procent hier met zijn hoofd. Als het in een match minder is, is dat niet alleen omdat hij bezig is met een transfer, maar ook omdat de tegenstander anders speelt en omdat wij de openingen niet vinden", neemt Hasi het op voor Praet. 

Mentale test

Een bod naar de normen van Anderlecht is er nog niet, dus is de kans groot dat Praet volgende maand nog steeds een speler van Anderlecht is. Dat maakte ook Hasi duidelijk aan Praet en dat dat mentaal een zware test zal worden: "Ik heb hem gezegd dat hij dan pas zichzelf gaat leren kennen. Als hij op 1 september nog altijd hier is, gaan we zien hoe sterk hij mentaal is. Want dan moet hij een knop omdraaien en zich weer bewijzen."

Herman Van Holsbeeck volgt de situatie op de voet: "Als hij niet gemotiveerd is, staan er anderen klaar. Er zijn momenteel ook geen concrete aanbiedingen. Ik heb één telefoontje gehad van West Bromwich, dat is alles."

Niet klaar voor transfer

Volgens de coach is Praet nog niet helemaal klaar voor een transfer: "Hij was er klaar voor in december, maar hij was minder na zijn blessure. Hij vond zijn ritme niet tijdens de play-offs, maar dat is ook normaal. Ik heb mijn mening gegeven, maar Dennis moet zelf uitmaken waar hij naartoe wil."

West Bromwich

Manager van Bromwich, Tony Pulis, geeft toe dat ze "Enkele Belgen op hun lijstje hebben staan". Maar of dit over Praet gaat, geven ze niet onmiddellijk toe. Momenteel vallen de Engelsen nog over de transferprijs van 15 miljoen euro. Maar Pulis heeft het gevoel dat Anderlecht wel zaken wil doen en verwacht dat de prijs nog zal dalen in de komende weken. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.