Sylla: “Komst Okaka motiveerde me”

MAANDAG, 10 AUGUSTUS 2015, 10:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met drie doelpunten in evenveel wedstrijden is Idrissa Sylla de Anderlecht-man van het seizoensbegin. En zeggen dat tot voor twee weken niemand in hem geloofde. Of beter : bijna niemand. “De coach geeft me vertrouwen.”

“Het klopt dat het momenteel goed loopt voor mij”, zo vertelt Sylla. “Ik scoor vlot en krijg vertrouwen van de coach. Ik werk heel hard om mijn kopspel te verbeteren, zowel tijdens als na de training. Bij Zulte Waregem had ik hier minder tijd voor. Ik heb een bepaald aantal doelpunten voor ogen dat ik dit seizoen wil scoren, maar dat houd ik voor mij.”
 
Dat Sylla zo goed presteert, is voor velen een verrassing. Besnik Hasi gelooft echter rotsvast in de Senegalees. “Voor ik hier in januari tekende, sprak Hasi met mij. Hij vertelde dat hij me wilde om duels te winnen. Dat probeer ik te doen, maar ik ben nog geen 100 procent.”
 
Dat Anderlecht de voorbije weken met Imoh Ezekiel en Stefano Okaka twee extra spitsen haalde, is voor Sylla geen probleem. “De andere aanvallers zijn geen concurrenten. We hebben allemaal hetzelfde doel: winnen. Maar ik geef toe dat de komst van Okaka me heeft gemotiveerd.”
 
“Ontgoocheld over gelijkspel”
 
Ondanks zijn doelpunt ging Sylla gisteren toch met een slecht gevoel naar huis. “De ontgoocheling overheerst. Het resultaat van de ploeg telt en dat is onvoldoende. We waren te vermoeid. Ik ben dus niet tevreden.”
 



anderlecht-online forum