"Trezeguet kan topper worden, maar heb geduld"

DONDERDAG, 13 AUGUSTUS 2015, 15:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Mahmoud Hassan 'Trezeguet' trok Anderlecht een beloftevolle Egyptenaar aan. Nader El Sayed, oud-doelman van Club Brugge en tegenwoordig analist, waarschuwt echter om niet meteen te hoge verwachtingen te stellen. "Hij is nog niet helemaal klaar."

"Trezeguet is geen volgroeide prof, hij is alles nog aan het ontdekken", vertelt El Sayed. "Bovendien is alles anders: cultuur, klimaat, staat van de velden. Door de slechte velden wordt in Egypte trager gevoetbald. Hij moet het snelle voetbal dus nog ontdekken. Ook naast het veld zal Anderlecht hem goed moeten begeleiden. Trezeguet kan een topper worden, maar heb geduld."

Dat Trezeguet aardig kan ballen, dat staat buiten kijf. "Hij kan op de flanken en centraal spelen. Hij is een goede dribbelaar en heeft een goed en gericht schot. Ook zijn lange en korte pass zijn in orde. Als jonge speler heeft hij nog veel progressiemarge."

El Sayed waarschuwt echter om Trezeguet niet te vergelijken met Ahmed Hassan. "Voor hij bij Anderlecht kwam, kenden we Hassan vooral om zijn defensieve kwaliteiten. Bij Anderlecht ging hij offensiever voetballen. Trezeguet is een zuiver offensief type. Verwacht niet dat hij op de eigen helft de bal komt vragen. Ik zou hem durven vergelijken met Pär Zetterberg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.