Hasi: "Kara is een natuurlijke leider"

ZATERDAG, 15 AUGUSTUS 2015, 08:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De wedstrijd tegen AA Gent is uitgebreid geanalyseerd. Besnik Hasi constateerde dat zijn ploeg fysiek niet te kort komt, maar dat het vooral nodig heeft aan een leider op het veld. En daar is Kara Mbodji de ideale man voor, volgens de coach.

"We hebben alle statistieken er bij genomen en we liepen exact evenveel als Gent, aan exact dezelfde snelheid", zegt Hasi over de fysieke paraatheid van zijn ploeg.
"Het probleem was dat we de ruimtes te groot lieten worden en veel te snel de bal verloren. Je kan geen negentig minuten duwen zoals wij in het begin deden, maar dan moet je daar slimmer mee omgaan. Pas op, dat is zeker geen verwijt aan de verdediging. De aanvallers moeten dan evengoed afzakken om de ruimtes kleiner te maken."

Anderlecht mist dus een leider op het veld: "Kara is een natuurlijke leider. Samen met Oli kan hij al heel wat oplossen. Defour? Steven heeft enorm veel gelopen, dat heb ik hem verleden seizoen niet zien doen. Maar hij kan het ook niet allemaal aleen. We moeten beter staan als ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.