Sylla: "Ik heb het heel moeilijk gehad"

ZATERDAG, 15 AUGUSTUS 2015, 15:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Idrissa Sylla heeft moeilijke maanden achter de rug. Maar die lijken vergeten met zijn drie goals in evenveel wedstrijden. De Guineeër blikt terug en vooruit. Zijn populariteit in Guinea is er alleen maar toegenomen.

"Na elke match krijg ik meer dan 1000 berichten uit mijn geboorteland op Facebook. Maar die beantwoord ik natuurlijk niet allemaal", vertelt Sylla over zijn populariteit in zijn geboorteland.

Competitiestart

Door de lange afwezigheid wegens blessure, is de competitiestart van Sylla ietwat verrassend: "Ik ben zelf niet verbaasd. Als je ziet dat ik de eerste zes maanden niet gespeeld hebt, kan je wel spreken van een verrassing. Maar ik weet hoe hard ik intussen gewerkt heb. Ik heb heel veel getraind op afwerking. Bij Zulte Waregem was het vooral de bedoeling dat ik de bal bijhield en anderen daarvan liet profiteren, maar ik voelde hier meteen dat een spits bij Anderlecht afgerekend wordt op zijn goals."

"Ik maakte bij Zulte Waregem ook wel mijn doelpunten, maar ik wist dat hier meer verwacht werd. Het is geen toeval dat ik al twee keer met hoofd scoorde. Dat is één van mijn sterke punten. Maar mijn detente is ook iets waar ik in zaal voortdurend aan werk. De voorbije week heb ik mij kunnen meten met Kara, , tegen wie ik al speelde toen hij bij Genk zat. Hij wint duels, maar ik win er ook. Hij heeft me de voorbije dagen al een keer een beuk gegeven, maar dat is niet erg. Daar word ik sterker van."

Moeilijke periode

Sylla speelde de eerste zes maand niet bij Anderlecht door een blessure, een moeilijke periode voor hem: "Ik heb het heel moeilijk gehad in die zes maanden dat ik niet gespeeld heb. Al die tijd trainde ik in de zaal. Het begon nog bij Zulte Waregem, waar ik in de match tegen Charleroi een blessure aan de adductoren opliep. Op een voorzet wou ik de bal doodleggen, maar plots voelde ik een knak. Al snel bleek dat het ging om een scheur in de adductoren."
"Ik ging naar de Africa Cup, al was het niet de bedoeling om daar te spelen. Maar uiteindelijk werd de blessure erger toen ik toch speelde tegen Ghana. Ik voelde me schuldig tegenover de club, maar de coach zei dat ik mijn hoofd daar niet moest over breken."

Operatie

De blessure bleef aanslepen, en de medische staf van Anderlecht sprak over een operatie. Iets wat de Guineeër helemaal niet zag zitten.
"De medische staf van Anderlecht vond dat nodig, maar ik weigerde. Ik had een hele tijd in de zaal gewerkt, ik wou dat ze me nog twee weken gaven. Ik zocht een tweede opinie bij een dokter in Nederland, die me ook zei om nog twee weken af te wachten. Je moet weten: ik was nog nooit geoppereerd, ik had ook schrik omdat ze me een bijkomende afwezigheid van vier maanden voorspelden. Ik had geen zin om alles bij elkaar een héél jaar aan de kant te staan. Ik heb de goeie beslissing genomen, want uiteindelijk ging het beter."

Voetbal en gezin

"Voor en na de training doe ik nog altijd oefeningen in zaal om de spieren in de liesstreek te versterken. Het zit nog wel een beetje in mijn hoofd. Daarom ben ik nog niet op mijn best. Ik schat dat ik aan 80% van mijn mogelijkheden zit. Maar die 100% komt wel. Ik leef maar voor twee dingen: het voetbal en mijn gezin. Na de training ga ik naar huis, tenzij ik nog wat inkopen moet doen. Ik heb een tweeling van negen maanden, Hassan en Hoessein. Daar heb je je handen mee vol."

Concurrentie

Met Stefano Okaka, Imoh Ezekiel en Matias Suarez is er wel wat concurrentie voor Sylla: "Maar van concurrentie heb ik geen schrik. Ik krijg mijn kans, vroeg of laat zullen mijn concurrenten die ook krijgen. Mentaal voel ik mij sterk, ik was amper 16 toen ik mijn ouders, mijn drie broers en twee zussen achterliet in Guinee om in Europa te komen voetballen. Drie jaar zat ik in het opleidingscentrum van Le Mans. Ik miste mijn familie, ik had het moeilijk. Later is één van mijn broers wel naar hier gekomen om bij me te wonen. Maar mijn andere familieleden zijn hier nog nooit geweest. Ik ga wel telkens bij hen langs in de vakantie of als ik naar Guinee ga voor een interland."

Suarez

"Ik voel me goed samen met Suarez. Ik kan ook met de anderen spelen, maar met 'Mati' speel ik al vier matchen samen, we vinden mekaar makkelijk. Suarez is iemand die de anderen laat beter spelen", is Sylla vol lof over Suarez.

"Ik stel geen objectief voorop qua aantal goals dat ik wil maken. Ten minste: dat ga ik je niet vertellen. Het zit wel in mijn hoofd. Sorry, maar het blijft in mijn hoofd", voegt hij er met de glimlach aan toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.